HomeHL-HealthΣτα Χανιά η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Περιφέρειας

Στα Χανιά η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Περιφέρειας

Θα εξετασθούν οι μαθητές της Β Δημοτικού στα σχολεία του νομού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων βρίσκεται από χθες Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να προχωρήσει σε έλεγχο στοματικής υγιεινής και φθορίωσης σε μαθητές (Β Δημοτικού ) σε σχολεία του Νομού μας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χανίων , οι Δήμοι, η Α/θμια Εκπαίδευση οι εθελοντές Σαμαρείτες και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Λεβάκη Όλγα  συνεργάστηκαν  για τον προγραμματισμό των επισκέψεων της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής που θα συμβάλει σημαντικά στην πρόληψη και στην εκπαίδευση των παιδιών για την σωστή φροντίδα υγιεινής των δοντιών.

Στόχος της δράσης είναι η προαγωγή της στοματικής υγείας και η πρόληψη μέσα από προληπτικό έλεγχο αλλά και την εκπαίδευση των παιδιών , ώστε να ακολουθούν απλά βήματα  καθοριστικά για την διατήρηση της στοματικής υγιεινής .

Η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής  βρίσκεται  από χθες στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Αποκορώνου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί σχολεία του Δήμου Σφακίων , Πλατανιά , Κισσάμου καθώς τα σχολεία της Δ.Ε Σούδας –Κεραμειών, Κυδωνίας, Θερίσου, Ελ. Βενιζέλου και  Ακρωτηρίου του Δήμου Χανίων .

Η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής θα παραμείνει στα Χανιά έως τις 28 Απριλίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση