HomeHL-WorldΒολιβία: Στη Κούβα για ιατρικές εξετάσεις ο Εβο Μοράλες

Βολιβία: Στη Κούβα για ιατρικές εξετάσεις ο Εβο Μοράλες

Στο λάρυγγα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Έβο Μοράλες αναχώρησε χθες Τετάρτη για μια «έκτακτη επίσκεψη» στην Κούβα, προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς για μια πάθηση στον λάρυγγα, δήλωσε ο υπουργός Προεδρίας της Βολιβίας Ρενέ Μαρτίνες, προσθέτοντας ότι θα υποβληθεί σε μια «συνηθισμένη εξέταση».

Ο Μοράλες έχει πρόβλημα στον λάρυγγα εδώ και «αρκετό καιρό» και πλέον ο 57χρονος πρόεδρος της Βολιβίας δυσκολεύεται πολύ να μιλήσει, πράγμα που τον ανάγκασε να ακυρώσει δημόσιες εμφανίσεις, εξήγησε ο Μαρτίνες στους δημοσιογράφους.

«Κατόπιν ιατρικής συμβουλής, αποφασίστηκε ο πρόεδρος να κάνει μια εξέταση ρουτίνας στην Κούβα», ανέφερε ο Μαρτίνες. «Μόλις η κατάστασή του άρχισε να χειροτερεύει, κι επειδή δυσκολεύεται πολύ να μιλήσει, προγραμματίστηκε αυτό το έκτακτο ταξίδι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μοράλες ανέλαβε την εξουσία στη χώρα των Άνδεων το 2006. Εξελέγη για τρίτη θητεία το 2014. Πέρυσι, ο πρώτος ιθαγενής πρόεδρος της Βολιβίας δήλωσε ότι δεν αποκλείει το να διεκδικήσει και μια τέταρτη θητεία το 2019, παρότι ηττήθηκε στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα.

Ο Μαρτίνες διευκρίνισε ότι οι εξετάσεις αυτές αναμένεται να διαρκέσουν μερικές ημέρες και ότι κατόπιν θα δημοσιοποιηθούν στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση