HomeHL-WorldΝέο σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε επαφές με τον Ρώσο πρεσβευτή

Νέο σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε επαφές με τον Ρώσο πρεσβευτή

Και δεν το αποκάλυψε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς είχε επαφές πέρυσι με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, αλλά δεν το αποκάλυψε στην ακρόασή του.

Ο Τζεφ Σέσιονς συνομίλησε δύο φορές πέρυσι, όταν ήταν γερουσιαστής, με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, κάτι το οποίο δεν αποκάλυψε όταν ερωτήθηκε, κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την έγκριση του διορισμού του στο αξίωμα του υπουργού Δικαιοσύνης, για το ενδεχόμενο να υπήρξαν επαφές μεταξύ στελεχών της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και ρώσων αξιωματούχων, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, η οποία επικαλείται αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η μία από τις ιδιωτικές συναντήσεις του Σέσιονς με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, τον Σεργκέι Κίσλιακ, έγινε στο γραφείο του τότε γερουσιαστή τον Σεπτέμβριο, σε μια περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, βρισκόταν στο αποκορύφωμά της μια εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων που προσάπτουν στη Ρωσία για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, έγραψε η Ποστ.

Τον καλούν να παραιτηθεί

Η ηγέτης των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι κάλεσε σήμερα Τζεφ Σέσιονς να παραιτηθεί.

«Τώρα, μετά την ψευδορκία του στο Κογκρέσο σχετικά με τις επικοινωνίες που είχε με τους Ρώσους, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να παραιτηθεί» ανέφερε σε δήλωσή της, η Πελόζι.

«Ο Σέσιονς δε μπορεί ν΄ ασκήσει τα καθήκοντα του επικεφαλής τήρησης των νόμων στη χώρας μας και πρέπει να παραιτηθεί», τόνισε η Πελόζι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση