HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης: Απαιτείται αξιοπιστία, κι όχι ανούσιοι παλικαρισμοί…

Μητσοτάκης: Απαιτείται αξιοπιστία, κι όχι ανούσιοι παλικαρισμοί…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε μήνυμα προς την Τουρκία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, άσκησε εμμέσως πλην σαφώς από τη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή ομιλία του στην ειδική εκδήλωση για την επέτειο των 70 ετών από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα και τη λήψη απόφασης για την ανακήρυξη του 2017 ως έτους Δωδεκανήσου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι πρέπει κάθε στιγμή να γνωρίζουμε τη θέση της χώρας στη διεθνή σκακιέρα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως τίποτα δεν χαρίζεται, για να προσθέσει με νόημα βλέποντας προφανώς προς το Μέγαρο Μαξίμου ότι: «Η δύναμη αυτή δεν πηγάζει από ανούσιους παλικαρισμούς ή από εύκολους τυχοδιωκτισμούς. Όποτε, άλλωστε, τους επιχειρήσαμε, έφεραν την καταστροφή. Η δύναμη μας βασίζεται στη δυνατότητά μας να είμαστε σοβαροί, να είμαστε ρεαλιστές και, πάνω από όλα, να είμαστε αξιόπιστοι. Αυτό ήταν πάντοτε το θεμέλιο των μεγάλων επιτυχιών της χώρας μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άδραξε την ευκαιρία να απευθύνει και μήνυμα προς την Τουρκία με αφορμή την κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής της. «Τα Δωδεκάνησα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εθνικού χώρου. Κανένας δεν μπορεί να τα επιβουλευτεί. Κανείς δεν επιτρέπεται να τα αμφισβητήσει.Η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει πράξη αυτήν την αυτονόητη πολιτική σε όλα τα επίπεδα. Διπλωματικά και επιχειρησιακά, πάντα σε κλίμα ομοψυχίας και αποφασιστικότητας. Διεκδικώντας της ενεργή στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας. Ειδικά όταν το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, δε, στα νησιά ο ίδιος χαρακτήρισε ως την καλύτερη ασπίδα γι’ αυτά την τοπική ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι απαιτείται η ενεργοποίηση στην πράξη της ρήτρας νησιωτικότητας και ένα σοβαρό σχέδιο στήριξής τους.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση