HomeHL-SportsΤο ελληνικό και τα σπουδαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην τελική τους ευθεία . Τι περιμένουμε από δω και πέρα;

Το ελληνικό και τα σπουδαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην τελική τους ευθεία . Τι περιμένουμε από δω και πέρα;

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Μπαίνοντας πλέον στην Άνοιξη , όλα τα σπουδαία πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη , αλλά και το δικό μας , μπαίνουν σιγά-σιγά στην τελική τους ευθεία .

Έχει σε μεγάλο βαθμό δηλαδή ξεκαθαριστεί , ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα , ποιες την ευρωπαϊκή έξοδο και ποιες θα παλέψουν για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Ας δούμε λοιπόν σε Ελλάδα και Ευρώπη ποιες θέσεις είναι ξεκάθαρα πιασμένες και ποιες θα διεκδικηθούν ως το τέλος.

Ελλάδα :  Στο δικό μας πρωτάθλημα ,οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος , τα πράγματα στην κορυφή μοιάζουν ξεκάθαρα . Ο Ολυμπιακός παρά την ήττα από τον Πανιώνιο , που μείωσε την διαφορά τους στους 7 βαθμούς  και το γεγονός ότι έχει άλλα 2 ντέρμπι εκτός έδρας , μοιάζει ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πανιώνιος , ΠΑΟΚ αλλά και ο Παναθηναϊκός , παρότι είδε τους διώκτες του στην 4η θέση να τον πλησιάζουν μετά την ήττα στην Ξάνθη και το δύσκολο του πρόγραμμα, μοιάζουν φαβορί για την κατάληψη των 3 από τις 4 θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.

Όσον αφορά την τελευταία προνομιούχο θέση, θα παιχτεί ανάμεσα σε ΑΕΚ , Ξάνθη , Πλατανιά και λιγότερο Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ΑΕΚ , παρότι έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα , καθώς έχει να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων , Πανιώνιος , ΠΑΟΚ , Πλατανιά , Ατρόμητο και Παναθηναϊκό , μοιάζει το φαβορί για την κατάληψη της 5ης θέσης , λόγω της πληρότητας του ρόστερ της σε λύσεις  έναντι στους έτερους διεκδικητές.

Ξάνθη και Πλατανιάς , όμως είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος και έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν ως το τέλος την ευρωπαϊκή έξοδο.

Στην μάχη της ουράς , Κέρκυρα, Παναιτωλικός, ΑΕΛ , Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός , Ηρακλής και Βέροια , είναι οι ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό , άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο.

Κέρκυρα και Παναιτωλικός , βρίσκονται 8 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και θέλουν κάποια καλά αποτελέσματα τις επόμενες αγωνιστικές για να εξασφαλιστούν.

ΑΕΛ και Αστέρας Τρίπολης , δεν κινδυνεύουν άμεσα καθώς έχουν ένα μαξιλαράκι ασφαλείας 5 βαθμών , όμως αν συνεχίσουν  να βρίσκονται σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση , θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Όμως , το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα υποβιβαστούν 2 από τους Λεβαδειακό , Βέροια και Ηρακλή.

Ο Λεβαδειακός πήρε μια ανάσα με την σπουδαία νίκη επί του ΠΑΣ , όμως έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα και θέλει προσπάθεια προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία

Ο Ηρακλής από την πλευρά του έχει δείξει ότι δεν θα παραδοθεί αμαχητί και μπορεί να διεκδικήσει την παραμονή κάτι που μοιάζει να μην ισχύει για την Βέροια που αν και νωρίς μοιάζει σαν να χει πετάξει λευκή πετσέτα.

 

Αγγλία :  Στην Πρέμιερ Λιγκ , 12 αγωνιστικές πριν από το τέλος , τα πράγματα όσον αφορά τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την ευρωπαϊκή έξοδο και αυτές που θα κινδυνέψουν , μοιάζουν ξεκάθαρα.

Η Τσέλσι είναι αυτήν την στιγμή 10 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Τότεναμ και 12 από την 3η Μάντσεστερ Σίτυ που έχει ένα  παιχνίδι λιγότερο. Έτσι μοιάζει ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Από κει και κάτω όμως τα πράγματα μοιάζουν αμφίρροπα. Τότεναμ με 53 βαθμούς , Μάντσεστερ Σίτυ με 52 , Άρσεναλ με 50 και ένα παιχνίδι λιγότερο , Λίβερπουλ με 49 και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 48 και ένα παιχνίδι λιγότερο , διεκδικούν την καλύτερη δυνατή ευρωπαϊκή έξοδο

Θεωρητικά στο παιχνίδι βρίσκεται και η 7η Έβερτον  , αλλά ελπίζει να κατακτήσει το κύπελλο κάποιος από τους μεγάλους για να βγει και αυτή στην Ευρώπη.

Στην μάχη της παραμονής , 7 ομάδες θα παλέψουν για να μην βρεθούν στις τρεις τελευταίες θέσεις που θα οδηγούν στο Τσάμπιονσιπ.

Μπόρνμουθ με 26 βαθμούς , Λέστερ με 24 , Σουόνσι με 24 , Μίντλεσμπρο με 22 , Κρίσταλ Πάλας με 22 , Χαλ με 21 και Σάντερλαντ με 19 βαθμούς , είναι στην δύσκολη θέση της διεκδίκησης της παραμονής.

Η πρωταθλήτρια Λέστερ, με την αλλαγή προπονητή μοιάζει να βρίσκει αγωνιστικό ρυθμό , η Μπόρνμουθ δύσκολα θα κινδυνέψει καθώς έχει δείξει ότι έχει την ποιότητα , όπως και η Σουόνσι , Κρίσταλ Πάλας και Χαλ  , έχουν ενισχυθεί και ελπίζουν.

Μίντλεσμπρο , Σάντερλαντ και μια εκ των Κρίσταλ Πάλας ή Χαλ είναι το πιθανότερο να αποχαιρετήσουν την κατηγορία.

 

Ισπανία : Αμφίρροπο πρωτάθλημα και στην Ισπανία , με 3 ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο.

Ρεάλ Μαδρίτης με 55 βαθμούς και παιχνίδι λιγότερο , Μπαρτσελόνα με 54 και Σεβίλλη με 52 είναι οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα.

Αν η Ρεάλ κερδίσει την Θέλτα στο Μπαλαίδος , στο παιχνίδι που υπολείπεται , θα πάρει βαθιά ανάσα και θα είναι μεγάλο φαβορί. Διαφορετικά η Μπαρτσελόνα και η Σεβίλλη θα εντείνουν την πίεσή τους να την ρίξουν από την πρώτη θέση και να κόψουν αυτές πρώτες το νήμα.

Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές θέσεις , Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Σοσιεδάδ θα διεκδικήσουν την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ , ενώ Βιγιαρεάλ , Μπιλμπάο και η μεγάλη έκπληξη που είναι η Έιμπαρ , θα κυνηγήσουν την έξοδο στο Europa League.

Στην μάχη της ουράς , η Οσασούνα με  μόλις 10 βαθμούς , ουσιαστικά έχει αποχαιρετήσει ήδη την κατηγορία , ενώ Γρανάδα με 16 , Χιχόν με 17 , Λα Κορούνια με 19 και Λεγκανές με 21 θα είναι οι ομάδες που θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Ιταλία : Στο Καμπιονάτο , ο τίτλος , μοιάζει να έχει απονεμηθεί ήδη στην Γιουβέντους ,καθώς βρίσκεται 7 βαθμούς μπροστά , 12 αγωνιστικές πριν από το τέλος .

Δεν είναι τόσο το μέγεθος της διαφοράς που κάνει την Γιούβε, να αισθάνεται σίγουρη , αλλά η διαφορά ποιότητας με τους αντιπάλους  της.

Η Ρόμα με διαφορά πέντε βαθμών από την Νάπολι έχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας για την δεύτερη θέση , ενώ τις 2 εναπομείνασες θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ , θα διεκδικήσουν , πέραν από τους Παρτενοπέι, η έκπληξη Αταλάντα , η Λάτσιο ,αλλά και η Ίντερ με την Μίλαν που περισσότερο ρεαλιστικό στόχο έχουν την έξοδο στο Europa League.

Στα χαμηλά της βαθμολογίας, Παλέρμο με 15 , Κροτόνε με 13 και Πεσκάρα με 12 βαθμούς βρίσκονται μακριά από την Έμπολι που είναι εκτός επικίνδυνης ζώνης με 22 βαθμούς και δύσκολα θα καταφέρουν να ανατρέψουν την κατάσταση και να παραμείνουν στην κατηγορία.

 

Έτσι έχει η κατάσταση στα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη , όσο πλησιάζουμε προς το τέλος , τα παιχνίδια θα γίνονται πιο σημαντικά καθώς θα διακυβεύονται όλα αυτά που ανέλυσα παραπάνω και αυτό θα βοηθήσει στο να δούμε σπουδαίο θέαμα.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση