HomeHL-9Σήμερα η δίκη για την επεισοδιακή παρέλαση της 25ης Μαρτίου στα Χανιά

Σήμερα η δίκη για την επεισοδιακή παρέλαση της 25ης Μαρτίου στα Χανιά

Κινητοποίηση από αλληλέγγυους έξω από τα Δικαστήρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση με τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Μάρτιο του 2012 στα Χανιά, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αντιμνημονιακή κινητοποίηση.

Ως κατηγορούμενοι της υπόθεσης φέρονται ένας μηχανικός και ερευνητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, ένας φοιτητής του Πολυτεχνείου και ένας καθηγητής.

Η συλλογικότητα «Μαχόμενοι Μηχανικοί» διοργανώνει κινητοποίηση έξω από τα Δικαστήρια Χανίων, με τη συμμετοχή αλληλέγγυων, και με αίτημα την άμεση παύση της δίωξης των τριών κατηγορουμένων.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ο Γιώργος Τζίμας, μέλος του συλλόγου φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Διαμαντής Μανώλης, συνάδελφος μηχανικός, ερευνητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και μέλος της συλλογικότητας Μαχόμενων Μηχανικών και συνεργαζόμενων αριστερών μηχανικών (ΤΕΕ-ΤΔΚ) και ο Άρης Ρέττος, καθηγητής, μέλος της ΕΛΜΕ Χανίων, για τα πρωτοφανή για τα Χανιά γεγονότα που συνέβησαν μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012, με αποκλειστική ευθύνη της αστυνομίας. Πλήθος κόσμου το οποίο ήθελε να διαδηλώσει ενάντια στην καταστροφική και αντικοινωνική πολιτική των μνημονίων και των κυβερνήσεων μαριονεττών των δανειστών, έγινε μάρτυρας ενός πρωτοφανούς και απρόκλητου οργίου καταστολής, ξύλου και χημικών από τη μεριά της αστυνομίας. Δυστυχώς τα πολιτικά και οικονομικά γεγονότα που ακλούθησαν την περίοδο 2012-2017 δικαίωσαν πλήρως τις θέσεις των αγωνιστών απέναντι στα μνημόνια, αλλά τα νομικά λασπόνερα συνεχίζουν να βρωμίζουν της ζωές τους.

Οι Μαχόμενοι Μηχανικοί και σ.α.μ. καταγγέλλουν την κοινωνικά απαράδεκτη βιομηχανία δικών και διώξεων εκατοντάδων συμπολιτών μας η οποία ξεκίνησε τα χρόνια των πρώτων μνημονίων και συνεχίζετε μέχρι σήμερα, τις μέρες των «αριστερών» κυβερνήσεων. Ο συνάδελφος Διαμαντής Μανόλης καθώς και οι άλλοι αγωνιστές που δικάζονται, βρίσκονταν τότε στο δρόμο για να διαδηλώσουν την αντίθεση τους στα μνημόνια και την επερχόμενη καταστροφική πολιτική για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Την πολιτική εκείνη που τα χρόνια που ακλούθησαν:

  • διέλυσε το επάγγελμα του μηχανικού,
  • έστειλε χιλιάδες συναδέλφους στην ανεργία και τη διαγραφή τους από το ΤΕΕ,
  • έφερε το PSI και το κούρεμα των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ,
  • θεσμοθέτησε το ΚΕΑΟ για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των μηχανικών που έχουν οφειλές στο ασφαλιστικό ταμείο
  • “απελευθέρωσε ” στα λόγια, αλλά στην ουσία απορύθμισε το επάγγελμα του μηχανικού, καταστρέφοντας όλες τις ρυθμίσεις εκείνες που διασφάλιζαν ένα ελάχιστο εισόδημα με ταυτόχρονη διατήρηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Δεν τρομοκρατούν όμως κανέναν από εμάς…

Σταθήκαμε απέναντι στη μνημονική αλητεία και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν όλες οι εκτιμήσεις μας για την εξέλιξη προς το χειρότερο των επαγγελματικών συνθηκών των μηχανικών αλλά και των άλλων εργαζομένων. Συνεχίζουμε να είμαστε απέναντι στο κατ όνομα “αριστερό” συνονθύλευμα που βαδίζει στο δρόμο των παπαδήμων και των σαμαροβενιζέλων. Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την οργάνωση της συμπαράστασης σε κάθε δίωξη και δίκη, την συνειδητοποίηση ότι ο ταξικός πόλεμος σαρώνει ταυτόχρονα το ψωμί μαζί με τις ελευθερίες και τα δικαιώματα και την αναζήτηση μορφών συνολικής αντίστασης και προοπτικής για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη του Γιώργου Τζίμα, του Διαμαντή Μανώλη και του Άρη Ρέττου και ζητάμε την άμεση αθώωσή τους!

Καλούμε σε κινητοποίηση την Τετάρτη, 1 Μάρτη 2017, ημέρα της δίκης, στις 9.00 π.μ. στα δικαστήρια Χανίων εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους!

Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των αγωνιστών.

Κανένας διωκόμενος μόνος του».

Διαφήμιση
Διαφήμιση