HomeHL-9Έφτασε η ώρα των απολογιών για τους διακινητές των μεταναστών στα Χανιά

Έφτασε η ώρα των απολογιών για τους διακινητές των μεταναστών στα Χανιά

Στον ανακριτή οδηγούνται οι συλληφθέντες από τη Ρωσία και την Ουκρανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον του ανακριτή Χανίων θα βρεθούν σήμερα οι δύο αλλοδαποί διακινητές των 60 μεταναστών που εντοπίστηκαν πριν από λίγες ημέρες να περιφέρονται σε παραλία των Χανίων.

Οι δύο φερόμενοι ως διακινητές, ένας Ουκρανός και ένας Ρώσος συνελήφθησαν από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης αμέσως μόλις ελήφθησαν οι πρώτες μαρτυρίες από τους μετανάστες για τις συνθήκες και τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκαν να περιφέρονται στο Ακρωτήρι.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν στους λιμενικούς αλλά και στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν εμπλέκονται σε καμία υπόθεση διακίνησης μεταναστών αλλά ότι έκαναν … ταξίδι αναψυχής με το ιστιοφόρο τους.

Σύμφωνα, όμως, με τις μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών, τα συνολικά 60 άτομα επιβιβάστηκαν στο ιστιοφόρο σε θαλάσσια περιοχή της Αλικαρνασσού (Μπουντρούμ) της Τουρκίας, πιστεύοντας ότι θα ταξιδέψουν με προορισμό την Ιταλία. Όταν έφτασαν στο Ακρωτήρι όπου και τους αποβίβασαν οι δύο διακινητές τους είπαν ότι είχαν φτάσει στον προορισμό τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση