HomeHL-EconomyΣΕΤΕ: Εκτιμήσεις για άνοδο 9% στον τουρισμό το 2017

ΣΕΤΕ: Εκτιμήσεις για άνοδο 9% στον τουρισμό το 2017

Ποιες προϋποθέσεις θα συμβάλουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αισιοδοξία του για την πορεία του τουρισμού τη φετινή σεζόν εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Reuters.

«Τα έσοδα από τον τουρισμό ενδέχεται να αυξηθούν φέτος κατά 9% βοηθώντας την Ελλάδα να επιστρέψει στην ισχυρή οικονομική ανάκαμψη, ωστόσο, πολιτικά ζητήματα θα μπορούσαν να ρίξουν τη σκιά τους στις προβλέψεις αυτές, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης.

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα μπορούσαν να ανέλθουν στα 14,5 δισ. ευρώ μετά από μία πτώση 6,4% στα 13,2 δισ. ευρώ το 2016. Προβλέπει μάλιστα ότι οι αφίξεις ενδέχεται να κορυφωθούν στους 27 εκατομμύρια επισκέπτες από 25 εκατομμύρια που ήταν πέρσι.

Παράλληλα, τόνισε ότι αναμένει πτώση στις αφίξεις κρουαζιέρας από 2,5 εκατομμύρια που ήταν πέρσι, εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας στην περιοχή και ειδικά στην Τουρκία.

Βαρύ ήταν το τίμημα και της προσφυγικής κρίσης στον τουρισμό, καθώς όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να ρίξουν τις τιμές γεγονός που οδήγησε σε μειωμένα έσοδα παρά την άνοδο στις αφίξεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι «η εικόνα σε Αίγυπτο και Τουρκία αναδεικνύει την Ελλάδα ως έναν ασφαλή προορισμό, την ώρα μάλιστα, όπου η Ισπανία αυξάνει τις τιμές του τουριστικού της προϊόντος. Σ’ αυτό το περιβάλλον, η Ελλάδα αποτελεί την καλύτερη επιλογή».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση