HomeHL-EconomyΟι τιμές, οι προμήθειες και τα πρόστιμα για τα POS

Οι τιμές, οι προμήθειες και τα πρόστιμα για τα POS

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πλαστικό χρήμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την επιβολή των capital controls, ολοένα περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για τις καθημερινές πληρωμές τους, αναγκάζοντας έτσι τις επιχειρήσεις να προμηθευτούν τερματικά αποδοχής συναλλαγών με κάρτες (POS).

Το πλαστικό χρήμα γίνεται φτηνότερο και πλέον υποχρεωτικό, καθώς οι τράπεζες προχωρούν σε μειώσεις των προμηθειών για συναλλαγές με κάθε είδους κάρτες – πιστωτικές, χρεωστικές, προπληρωμένες.

Οι προμήθειες ξεκινούν από το 0,5%, με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται στο 1,2%.

Με βάση τις ως τώρα πληροφορίες, έως 30 Ιουνίου θα πρέπει να εφοδιαστούν με POS οι κλάδοι της εστίασης, των επισκευών (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κλπ), της εκπαίδευσης (φροντιστήρια κλπ), ένδυσης, υπόδησης, ενοικιάσεων, καθώς και τα κομμωτήρια, γυμναστήρια, νομικές δραστηριότητες (δικηγορικά γραφεία), ιατρικές υπηρεσίες (ιατρεία κλπ), σημεία πληρωμής λογαριασμών τηλεπικοινωνιών, Ενέργεια και Στοιχηματισμού (πρακτορεία).

Εκτός της απόφασης αυτής που ετοιμάζεται όμως, θα πρέπει να εκδοθεί και μια σειρά άλλων αποφάσεων ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο για το πλαστικό χρήμα.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου οι καταστηματάρχες θα πρέπει να έχουν τοποθετήσει στις βιτρίνες των καταστημάτων τους και σε εμφανές σημείο κοντά στο ταμείο ταμπέλες με τις οποίες θα ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή πληρωμών μέσω POS. Στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση