HomeHL-9Την ανηφόρα έχουν πάρει οι τιμές των οπωροκηπευτικών στην Κρήτη

Την ανηφόρα έχουν πάρει οι τιμές των οπωροκηπευτικών στην Κρήτη

Λόγω του χιονιά του προηγούμενου διαστήματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα ύψη έχουν φτάσει οι τιμές των οπωροκηπευτικών στην Κρήτη, εξαιτίας του χιονιά που έπληξε το νησί το προηγούμενο διάστημα, με τους παραγωγούς να μετρούν τις πληγές τους και τους καταναλωτές να καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να προμηθευτούν φρούτα και λαχανικά.

Ο παρατεταμένος χιονιάς, που έπληξε το προηγούμενο διάστημα ολόκληρο το νησί, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες των οπωροκηπευτικών, με αποτέλεσμα η παραγωγή να μειωθεί και κατά συνέπεια οι τιμές στα εναπομείναντα προιόντα να πάρουν την ανηφόρα.

Συγκεκριμένα οι ντομάτες πωλούνται έως και 1,60 ευρώ το κιλό, ενώ στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται και η τιμή στα αγγουράκια.

Οι πατάτες πωλούνται μέχρι και ένα ευρώ το κιλό, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι η τιμή στις μελιτζάνες, οι οποίες πωλούνται ακόμη και προς 3,50 ευρώ το κιλό.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά, είναι και η τιμή του μαρουλιού, η οποία φτάνει μέχρι και το 1,20, ενώ πέρυσι την αντίστοιχη χρονική περίοδο πωλείτο μόλις προς 0,50 ευρώ.

Από 2 – 2,50 ευρώ κυμαίνεται η τιμή στα κολοκυθάκια, ενώ το λάχανο πωλείται προς 1 ευρώ το τεμάχιο.

Από την πλευρά τους οι καταναλωτές εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για την ανοδική πορεία στις τιμές των λαχανικών, καθώς δε μπορούν πλέον να προμηθευτούν αυτά που θέλουν, μια και οι τιμές είναι απαγορευτικές για την τσέπη τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνουν τις ποσότητες, που αγοράζουν και να προμηθεύονται τα απολύτως απαραίτητα για το καθημερινό τραπέζι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση