HomeΚΟΣΜΟΣΒρετανία: Καμπάνια, για μνημείο στη μνήμη του Μπόουι

Βρετανία: Καμπάνια, για μνημείο στη μνήμη του Μπόουι

Η εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποιο είναι το πιο κατάλληλο μνημείο για να τιμάται η μνήμη του Ντέιβιντ Μπόουι; Μα η αστραπή, η κόκκινη και μπλε αστραπή στο μέτωπο του Μπόουι που φωτογράφισε ο Brian Duffy για το εξώφυλλο του LP «Aladdin Sane».

Η εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου, στον δικτυακό τόπο Crowdfunder. Πρέπει να συγκεντρωθούν 990.000 λίρες Αγγλίας μέσα σε 28 μέρες (ήδη, την πρώτη μέρα, συγκεντρώθηκαν 30.730 λίρες).

Την πρωτοβουλία για την ανέγερση μνημείου πήρε μια ομάδα σχεδιαστών από το νότιο Λονδίνο, η οποία ακούει στο όνομα «This Ain’t Rock and Roll». Το μνημείο θα έχει το σχήμα της αστραπής, και θα έχει εννέα μέτρα ύψος.

«Αναδημιουργώντας την εμβληματική αστραπή από το LPτου Duffy «Aladdin Sane» σε βαμμένο κόκκινο και μπλε ατσάλι, αυτό είναι ένα μνημειώδες έργο δημόσιας τέχνης» δηλώνουν οι οργανωτές της εκστρατείας στο Dezeen.

Η ομάδα ελπίζει ότι το άγαλμα θα στηθεί κοντά στο σπίτι που γεννήθηκε ο Μπόουι, στην οδό Stansfield, στο Brixton και πολύ κοντά σε μια πολύ γνωστή τοιχογραφία street art με θέμα «τον Alladin Sane».

«Όπως ακριβώς ένας απόκοσμος Ντέιβιντ Μπόουι προσγειώθηκε στις ζωές μας, το μνημείο –είναι πολύ νωρίς να το βαφτίσουμε «ZiggyZag»;– στέκεται ενσωματωμένο στο πεζοδρόμιο, στο Brixton, μια τριόροφη αστραπή που ήρθε από ψηλά» δηλώνουν τα μέλη της «This Ain’t Rock and Roll».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση