HomeΕΛΛΑΔΑ«Νονός» έκανε και διαρρήξεις με ανήλικο βοηθό

«Νονός» έκανε και διαρρήξεις με ανήλικο βοηθό

Δεν άντεξε να πληρώνει άλλα χαράτσια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν άντεξε να πληρώνει άλλα χαράτσια σε «νονούς» ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης στην Πάτρα ο οποίος είχε ήδη καταβάλει τμηματικά 1.000 ευρώ τους τελευταίους τρεις μήνες και, όταν οι εκβιαστές τα έκαναν γυαλιά- καρφιά, πήγε να ζητήσει την βοήθεια της Ασφαλείας.

Οι εκβιαστές ηλικίας 38 και 45 χρόνων πήγαν στην επιχείρηση το μεσημέρι της Παρασκευής και απαίτησαν από τον ιδιοκτήτη να τους δώσει μικρό χρηματικό ποσό και τις εισπράξεις. Όταν εκείνος αρνήθηκε, προκάλεσαν ζημιές και μικροτραύματα στον ίδιο και τη σύζυγο του και αποχώρησαν. Το θύμα τους κατήγγειλε και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο 38χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να κινείται με ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας 18χρονος και ένας 17χρονος, έχοντας μαζί τους διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και πολλά κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Όπως αποδείχθηκε, οι τρεις τους τα είχαν κλέψει νωρίτερα από την αποθήκη μιας 49χρονης στα Δεμένικα. Μάλιστα, το ίδιο πρωί είχαν διαρρήξει τις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου που δεν λειτουργεί στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και είχαν αρπάξει χαλκό αξίας 1.000 ευρώ, ενώ την Τετάρτη είχαν διαρρήξει το σπίτι μιας 23χρονης ημεδαπής και είχαν κλέψει κοσμήματα.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και τους ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα κατά περίπτωση για απόπειρα ληστείας, εκβίαση διακεκριμένες κλοπές που βαρύνει και δυο συνεργούς τους, τον 45χρονο και έναν 40χρονο οι οποίοι αναζητούνται. Στο μεταξύ, οι τρεις κρατούνται για απολογηθούν στον ανακριτή.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση