HomeΚΟΣΜΟΣΣυριακό: Ακτιβιστές ζητούν τη συμμετοχή της κυβέρνησης Άσαντ στις συνομιλίες

Συριακό: Ακτιβιστές ζητούν τη συμμετοχή της κυβέρνησης Άσαντ στις συνομιλίες

Στη Γενεύη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακτιβιστές από τη Συρία κάλεσαν σήμερα την κυβέρνηση Άσαντ να λάβει μέρος σε σοβαρές συνομιλίες για την πολιτική μεταβίβαση της εξουσίας, αλλά και τον ΟΗΕ να ενισχύσει την εφαρμογή της εύθραυστης εκεχειρίας, καθώς η πολεμική βία εμφανίζεται και πάλι στη Συρία.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Στάφαν ντε Μιστούρα δήλωσε ότι η επίθεση που έγινε χθες στη Χομς ήταν μια προσπάθεια κατάρρευσης των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη, καθώς οι εμπλεκόμενες στις συνομιλίες, πλευρές, αντάλλαξαν κατηγορίες, χωρίς να έχουν αρχίσει οι πραγματικές (άμεσες) διαπραγματεύσεις.

«Οι ελπίδες μας σβήνουν με δεδομένα τα περιστατικά βίας στο έδαφος, αλλά και τις συνεχείς παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους υποστηρικτές τους», δήλωσε στο Reuters, από τη Γενεύη, ο Μουτασίμ Αλισουφί από την εκστρατεία για την “Ημέρα μετά στη Συρία,” που υποστηρίζει τη δημοκρατική μεταβίβαση της εξουσίας.

Μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα, περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες σε αρκετές πόλεις της Συρίας, συμπεριλαμβανομένου και προαστίου στη Χομς, αλλά και πόλεων γύρω από τη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του, στη Βρετανία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση