HomeHL-SportsΑΕΚ Λάρισα 3-0

ΑΕΚ Λάρισα 3-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H AEK ανεβάζοντας στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο και βλέποντας δύο αλλαγές του Μανόλο Χιμένεθ να βρίσκουν δίχτυα επικράτησε με το ευρύ 3-0 της Λάρισας στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Ο Πέκχαρτ άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό, ενώ στο 81′ ο Τσιγκρίνσκι δύο μήνες μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση σκόραρε δίνοντας «αέρα» δύο τερμάτων στην Ένωση, η οποία διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις το 3-0 με τέρμα του Αλμέιδα.

Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ίδιο γήπεδο, πριν από μία εβδομάδα, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να κάνουν το 2Χ2 στην έδρα τους και, πλέον, «μοιράζονται» την 5η θέση με τη Ξάνθη (από 36 βαθμούς).

Η ομάδα του Χιμένεθ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα κενά του αντιπάλου στο κέντρο της άμυνας και με ισάριθμες κεφαλιές έφτασε στην 7η νίκη της στο ΟΑΚΑ, όπου παραμένει αήττητη (7-5-0).

Η επιτυχία επί του Λεβαδειακού την περασμένη Δευτέρα δεν είχε συνέχεια για τους Θεσσαλούς, που παραμένουν χωρίς νίκη μακριά από το AEL FC Arena (σε 11 αναμετρήσεις μετρούν 7 ήττες) και περιμένουν, πλέον, «στραβοπατήματα» των Ηρακλή και Λεβαδειακού για να διατηρήσουν το +6 από τις ομάδες που ισοβαθμούν στην προτελευταία θέση.

Στο ποδόσφαιρο μετρά η ουσία και η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο πρώτο μέρος, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου δεν είχε ρυθμό, με τους γηπεδούχους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά να μην είναι απειλητικοί.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη μπορεί να μη δέχτηκε μεγάλη πίεση, παρ΄ όλα αυτά δεν φάνηκε καθόλου μεσοεπιθετικά και σε γενικές γραμμές απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι η έλλειψη συνοχής είναι το κυριότερο κομμάτι που της λείπει.

Η ΑΕΚ απείλησε στο 17΄ με την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, αλλά ο Ξενοδόχοβ ενήργησε εξαιρετικά κι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Η ανωτερότητα των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 24΄. Από τη σέντρα του Ρόναλντ Βάργκας και την «καλοζυγισμένη» κεφαλιά του Τόμας Πέκχαρτ (6ο γκολ στο πρωτάθλημα) οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το προβάδισμα και μέχρι το 45΄ απείλησαν άλλη μία φορά με το σουτ του Μάνταλου που βρήκε σε ετοιμότητα τον Ξενοδόχοβ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει δοκάρι μετά από σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 47΄, ωστόσο, από κει και πέρα οι «βυσσινί» ισορρόπησαν το ματς και στο 72΄ λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν.

Ο Ανέστης, όμως, έκανε σπουδαία επέμβαση στο δυνατό σουτ του Αβραάμ. Όσο περνούσε η ώρα και η ΑΕΚ δεν «καθάριζε» το ματς το άγχος όλο και κυρίευε περισσότερο τους γηπεδούχους.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, όμως, συνδύασε την επιστροφή του στην ενδεκάδα μετά από 4 μήνες με γκολ κι έτσι όλα τελείωσαν. Ο Ουκρανός από το κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου στο 81΄ με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 2-0, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ούγκο Αλμέιδα έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» με νέα κεφαλιά (3-0).

Κίτρινες: Κολοβέτσιος, Πέκχαρτ – Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ρέγες

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Μπακάκης (50΄ Τσιγκρίνσκι), Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας (62΄ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ (70΄ Αλμέιδα)

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ (57΄ Θεοδωρόπουλος), Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Γκουλουνάντζε, Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα, Ικάουνιεκς (73΄ Ρέγες)

Διαφήμιση
Διαφήμιση