HomeHL-SportsΧανιά Παναιγιάλειος 1-0

Χανιά Παναιγιάλειος 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα Χανιά κέρδισαν 1-0 τον Παναιγιάλειο και τον άφησαν πίσω τους στη βαθμολογία – Μπορούσαν και άλλα γκολ οι γηπεδούχοι

Έβγαλε αντίδραση… Μετά από δύο ήττες στη σειρά και τη φυγή του Σάκη Παπαβασιλείου τα Χανιά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως έχουν ξεπεράσει το σοκ κερδίζοντας την Κυριακή  1-0 τον Παναιγιάλειο.

Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και είχαν και φάσεις προκειμένου να πετύχουν και άλλο γκολ ώστε να κλειδώσουν πιο γρήγορα το τρίποντο. Αυτό δεν έγινε, αλλά δεν τους κόστισε κιόλας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή τη νίκη ο ΑΟΧ προσπέρασε τους Αιγιώτες και ότι το στο γήπεδο βρέθηκε ο Νίκος Παντελής, ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι και συνομιλούσε κατά τη διάρκειά του με τον Θόδωρο Γκάτζιο.

Πρώτη ήττα μετά από τρεις αγωνιστικές για τους «μελανόλευκους», οι οποίοι δεν μπόρεσαν να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους (σ.σ. ήταν το Σάββατο  με ένα θετικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνοντας ότι εκτός έδρας έχουν θέμα.

Δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο πάντως τα Χανιά είχαν τον πρώτο λόγο. Απείλησαν στο 12′ με φάουλ του Βαρούχα, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ήρθε η απάντηση των Αιγιωτών με τον Τσιλιγκίρη και τον Αθανασίου να απομακρύνει.

Ο ΑΟΧ ήταν ανώτερος και στα επόμενα λεπτά αύξησε την πίεσή του χάνοντας και μεγάλη ευκαιρία στο 26′. Ο Βαρούχας έβγαλε τη σέντρα και ο Βακενβάι έστειλε την μπάλα άουτ. Ωστόσο, οκτώ λεπτά μετά ο τελευταίος συνεργάστηκε ωραία με τον Σταματή και από πάσα του τελευταίου ο Βαρούχας άνοιξε το σκορ.

Ο Παναιγιάλειος, ο οποίος φαινόταν να μην πατάει καλά, κλήθηκε στη συνέχεια να κάνει παιχνίδι πρωτοβουλίας χωρίς επιτυχία. Μέσα σε όλα είχε και έναν τραυματισμό με τον Μωυσίδη στο 45′ να γίνεται αναγκαστική αλλαγή και τον Παναγιώτου να τον αντικαθιστά.

Τα Χανιά προσπάθησαν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να καθαρίσουν το ματς, αλλά στο 52′ το σουτ του Βαρούχα τράνταξε το δοκάρι ύστερα και από την παρέμβαση του Γκαραβέλη. Ο Παναιγιάλειος έτσι έμεινε μέσα στο ματς, αλλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί.

Προσπάθησαν οι «μελανόλευκοι» στη συνέχεια να βγάλουν φάσεις, αλλά ήταν σαφής η αδυναμία τους στο δημιουργικό κομμάτι. Αδυνατούσαν να απειλήσουν σε αντίθεση με τα Χανιά, τα οποία είχαν άλλη μία καλή στιγμή στο 77′ με τον Γκαραβέλη να λέει «όχι» στον Βασιλείου.

Ο τερματοφύλακας του Παναιγιάλειου είχε μία ακόμη καλή επέμβαση στο 85′ σε κεφαλιά του Φουρλάνου. Η μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 90′, όταν ο Γκούφας δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να ισοφαρίσει και να δώσει τον βαθμό στην ομάδα του.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), βοηθοί του οι Γαρεφαλλάκης (Ηρακλείου) και Μαυρουδής (Ηρακλείου), ενώ τέταρτος ήταν ο Κρασαγάκης (Ηρακλείου).

Κίτρινες: 42′ Βαρούχας, 47′ Ηρακλής, 58′ Φουρλάνος – 16′ Καζναφέρης, 42′ Ρέλλας, 60′ Ντέμο, 90’+3 Παναγιώτου

Κόκκινη: 90’+2 Φουρλάνος

ΧΑΝΙΑ (Θοδωρής Γκάτζιος): Αθανασίου, Ζέρης, Λάσκαρης, Ηρακλής, Βασιλείου, Φουρλάνος, Τσουκάνης, Βαρούχας (63′ Μηλιώτης), Αποστολόπουλος (90’+3 Θεολόγου), Σταματής (90’+1 Γεωργακόπουλος), Βανκεβάι.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκαραβέλης, Στίκας, Ντέμο, Ρέλλας, Μωυσίδης (45′ λ. τρ. Παναγιώτου), Μπούζας, Καζναφέρης, Τρίγκας (86′ Βουτσιώτης), Τσιλιγκίρης, Σκαρτσίλας, Ξόμπλιος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση