Χιλιάδες καρναβαλιστές δίνουν για άλλη μια χρονιά το παρών στο Καρναβάλι του Ρεθύμνου, συμμετέχοντας στη μεγάλη παρέλαση των αρμάτων, που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο κέντρο της πόλης.

Η μεγάλη παρέλαση των 36 ομάδων και των 30 αρμάτων ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου(Σοχώρα).

rethymno1

 

Το φετινό καρναβάλι στο Ρέθυμνο παρουσιάζει η Ράνια Κωστάκη μαζί με τον Παντελή Σπυριδάκη.

Στο τέλος της διαδρομής, περίπου στις 3 μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσει Dj party ενώ στις 6.30 το απόγευμα στην παραλιακή λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017, με την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου πάνω στην παραλία συνοδευόμενη από ένα φαντασμαγορικό show με πυροτεχνήματα.

rethymno2

Ακολούθησε συναυλία με τη ΜΑΛΟΥ! Την ίδια ώρα στη LOGGIA (Παλιό Μουσείο) ξεκίνησε street party από την Ομάδα των Άλλανταλλων.

rethymno3

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις-Οδηγίες στάθμευσης

Ερχόμενοι από Ηράκλειο

Τα οχήματα που έρχονται από Ηράκλειο θα κατευθυνθούν μέσω του κόμβου Ατσιποπούλου στον παράδρομο προς το Πανεπιστήμιο και στην συνέχεια στο Αθλητικό κέντρο Γάλλου όπου μπορούν να σταθμεύσουν δωρεάν. Εκεί θα βρίσκονται λεωφορεία του ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες στην πόλη. Στον χώρο θα βρίσκονται υπάλληλοι εταιρείας φύλαξης (security) και θα καθοδηγούν τους οδηγούς για την στάθμευση και στα σημεία από όπου θα αναχωρούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Ερχόμενοι από Χανιά

Τα οχήματα που έρχονται από Χανιά θα κατευθυνθούν μέσω της Γέφυρας Ζουρίδας προς τα κέντρα Μέγαρο και Φάρος όπου μπορούν να σταθμεύσουν δωρεάν. Εκεί θα βρίσκονται λεωφορεία του ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες στην πόλη. Στον χώρο θα βρίσκονται υπάλληλοι εταιρείας φύλαξης (security) και θα καθοδηγούν τους οδηγούς για την στάθμευση και στα σημεία από όπου θα αναχωρούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Τουριστικά λεωφορεία

Τα τουριστικά λεωφορεία θα κατευθυνθούν μέσω του κόμβου Ατσιποπούλου προς Ρέθυμνο και στη συνέχεια μέσω της οδού Κεφαλογιάννηδων προς το Εμπορικό Λιμάνι όπου και θα σταθμεύουν δωρεάν και θα αποβιβάζουν τους επισκέπτες.

– Επίσης, τα ιδιωτικά πάρκινγκ της πόλης θα είναι διαθέσιμα με χρέωση.

Το σύνολο της δύναμης της Α.Δ. Ρεθύμνου, της Τροχαίας και του Λιμεναρχείου θα είναι επί ποδός όλη την ημέρα για τη διευκόλυνση των οδηγών.

Σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες

Όλες οι αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες θα είναι επί ποδός με ενισχυμένο προσωπικό.

Αστυνομία (με τη βοήθεια των όμορων νομών Χανίων – Ηρακλείου), Λιμεναρχείο, Εθελόντριες Νοσηλεύτριες, Σαμαρείτες, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Υγειονομικό, Πυροσβεστική.

Δύναμη Ετοιμότητας Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Αστυνομία και Τροχαία: 150 Αστυνομικοί & Τροχομόνοι

Λιμενικό: 40 Λιμενικοί

Πυροσβεστική: 2 οχήματα επανδρωμένα, 2 μοτοσυκλέτες και το σύνολο της δύναμης του Σώματος

Νοσοκομείο: Πλήρης ετοιμότητα και σχεδιασμός

ΕΚΑΒ: Πλήρης ετοιμότητα και σχεδιασμός

Ερυθρός Σταυρός: 130 Σαμαρείτες καθώς και Αδελφές Νοσοκόμες

Πολιτική Προστασία: Εθελοντές

Περιφρούρηση Παρέλασης: 300 εθελοντές

Αυστηρές κυρώσεις στις υπαίθριες ψησταριές

Η καθολική απαγόρευση των υπαίθριων ψησταριών και των παράνομων μικροπωλητών είναι ένα ακόμη μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και το Τμήμα Εμπορείου έχει απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις στους παραβάτες, αφού σε όλα τα περιστατικά θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, όπως το αυτόφωρο που προβλέπεται σε όλες τις παραβάσεις, καθώς και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και το Τμήμα Εμπορείου πρόκειται να διεξάγουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε ολόκληρη την πόλη. Όπως ανακοίνωσαν, σε όσους δεν θα πειθαρχήσουν, προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα που φτάνουν έως 5.000 ευρώ και άλλες κυρώσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση