HomeHL-SportsΞάνθη-Παναθηναϊκός 1-0

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Φρένο» στην ανοδική πορεία του Παναθηναϊκού… έβαλε η Ξάνθη. Οι Ακρίτες χάρη σε ένα άπιαστο σουτ του Βασιλακάκη έξω από την περιοχή επικράτησαν το Σάββατο με 1-0 των πράσινων στα «Πηγάδια», στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League και αναρριχήθηκαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Για τρεις φάσεις που σταμάτησαν (λανθασμένα) με υποδείξεις των βοηθών ως οφσάιντ διαμαρτύρεται το «τριφύλλι». Ο λόγος για τις φάσεις στο 10′ και το 20′ όταν ο επόπτης Χαρίσης σταμάτησε αντικανονικά τους Βιγιαφάνιες και Μπεργκ που έβγαιναν στην πλάτη της άμυνας των «ακριτών» και αυτή του 47′ όταν ο Καραγκιζόπουλος σταμάτησε τον Βιγαφάνες σε επικίνδυνη επίθεση του «τριφυλλιού».

‘Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Βασιλακάκης ήταν ο παίκτης που επίσης είχε σημειώσει το νικητήριο τέρμα της ομάδας του στο 2-1 του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο και είχαν καλή ανάπτυξη, την οποία βοηθούσαν με τις προωθήσεις τους οι πλάγιοι μπακ Χουλτ και Κουλιμπαλί. Από ευκαιρίες όμως όχι σπουδαία πράγματα, καθώς η Ξάνθη με την τακτική της είχε αναγκάσει τον Μπεργκ να κινείται πιο μακριά από το σύνηθες πεδίο δράσης του.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη απείλησε δύο φορές με ισάριθμες προσπάθειες του Βίκτωρα Κλωναρίδη, την πρώτη στο 29ο και την επόμενη στο 45ο λεπτό, αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Ζίφκοβιτς επιβεβαίωσε το γιατί συγκαταλέγεται στους καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας σπουδαίες επεμβάσεις στα σουτ του νεαρού επιθετικού.

Η Ξάνθη από την πλευρά της είχε να επιδείξει το άστοχο σουτ του Βασιλακάκη στο 21΄ και πέραν τούτου ουδέν στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά η ανασταλτική λειτουργία της ήταν για ακόμη μια φορά άψογη. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 52΄ με σουτ του Σολτάνι, ενώ ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 58΄ με άστοχο πλασέ του Μπεργκ.

Η απόδοση των «πρασίνων» είχε αρχίσει να φθίνει, όταν ήρθε στο 67΄ ο Θοδωρής Βασιλακάκης να σκοράρει ένα καταπληκτικό γκολ με μακρινό σουτ και να ξαναβάλει την ομάδα του σε τροχιά πλέι οφ, διακόπτοντας το σερί των πέντε αγώνων της χωρίς νίκη και υποχρεώνοντας τον αθηναϊκό σύλλογο στην τέταρτη φετινή ήττα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Γιουνές – Βιγιαφάνιες

ΞΑΝΘΗ (Ράσβαν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Σολτάνι (80΄ Τριάδης), Λουσέρο (56΄ Λάζιτς), Βασιλακάκης (82΄ Μεχία), Φλίσκας, Σίλα, Λισγάρας, Καμαρά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μπουμάλ (63΄ Εμποκού), Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (75΄ Λουντ), Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης (71΄ Π. Βλαχοδήμος), Χουλτ, Μολέδο, Κουλιμπαλί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση