HomeHL-SportsΠλατανιάς Αστέρας 3-0

Πλατανιάς Αστέρας 3-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το καλύτερο δώρο στον Γιώργο Παράσχο, για τα 500 ματς που συμπλήρωσε στους πάγκους των ομάδων της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας, έκανε ο Πλατανιάς.

Η ομάδα της Κρήτης επικράτησε με 3-0 του Αστέρα Τρίπολης, πέρασε -προσωρινά- στην 5η θέση της κατάταξης μετά από 22 αγώνες στη Super League, κι εξακολουθεί να ονειρεύεται την ευρωπαϊκή της έξοδο.

Απόλυτος πρωταγωνιστής των Κρητών ήταν ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ, στο 24΄ και 51΄, ενώ στο 63΄ ο Μουνάφο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η απομάκρυνση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου όχι μόνο δεν έφερε… γούρι στους Αρκάδες, αντίθετα βρήκε την ομάδα της Τρίπολης να γνωρίζει άλλα μία «βαριά ήττα», 5η συνολικά μέσα στον τρέχοντα μήνα, εάν συνυπολογίσει κανείς και το 0-4 στο κύπελλο πάλι από τον Παναθηναϊκό.

Με 20 βαθμούς (όσους και η Λάρισα) ο Αστέρας εξακολουθεί να κινδυνεύει με υποβιβασμό (έχει 9 εκτός έδρας ήττες και μόλις μία νίκη) ενώ απομένουν 8 αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Η 4η νίκη στα 6 τελευταία ματς για τον Πλατανιά έφερε το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου στην 5η θέση και δικαιολογημένα οι Χανιώτες ελπίζουν πως θα προλάβουν το… τρένο των play off.

Στην πρώτη του αξιόλογη προσπάθεια στο παιχνίδι ο Πλατανιάς προηγήθηκε με τον πρώτο του σκόρερ στη Super League, Γιώργο Γιακουμάκη (8 γκολ). Ο σέντερ φορ των γηπεδούχων πήρε το «ριμπάουντ» από την εξαιρετική επέμβαση του Ντοναρούμα στο φάουλ του Μενδρινού κι από δύσκολη θέση κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 24ο λεπτό.

Τρία λεπτά μετά ο Κοκκαλάς αντέδρασε σωστά στο βολέ του Μάσα έξω από την περιοχή, για να ακολουθήσουν δύο εξαιρετικές επεμβάσεις του Ντοναρούμα σε σουτ των Γιακουμάκη και Γιορέντε (30΄, 38΄), με το 1-0 να παραμένει έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος στο 51΄, μετά το φάουλ του Μενδρινού και την κεφαλιά του Γιακουμάκη, που έφυγε από κανονική θέση. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Μουνάφο στο 63΄ με εξαιρετικό γκολ από πλάγια θέση στην περιοχή.

Κίτρινες: Μουνάφο, Στάθης – Καλτσάς, Δημούτσος

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Μπανανά, Κάργας (22΄ Γιορέντε), Βάντσερσον, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (79΄ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς (64΄ Πριντέτα)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Κυριακόπουλος, Γκάτντουτσικ (60΄ Ιωαννίδης), Σελίν, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (87΄ Μπαστιάνος), Καλτσάς, Μάσα (46΄ Φαρίνια), Μανιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση