HomeΕΛΛΑΔΑΛάρισα: «Μπουλούκια» μεταμφιεσμένων παρέλασαν με κλαρίνα στους δρόμους

Λάρισα: «Μπουλούκια» μεταμφιεσμένων παρέλασαν με κλαρίνα στους δρόμους

Ξεκίνησε στις 11:30 και ολοκληρώθηκε στις 13:30

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ρυθμούς αποκριάς κινήθηκε η Λάρισα σήμερα Σάββατο, όπου «μπουλούκια» μεταμφιεσμένων τριγύρισαν στην πόλη και αναβίωσαν παραδοσιακά έθιμα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στη Λάρισα δεν υπήρξε Καρνάβαλος και παρέλαση με άρματα, αλλά θίασοι μεταμφιεσμένων, τα περίφημα μπουλούκια, που τα συνόδευσαν μουσικοί με γκάιντες, νταούλια, κλαρίνα, κιθάρες και βιολιά, ξεσηκώνοντας την πόλη με τα τραγούδια τους, τους αστεϊσμούς και τις αθυροστομίες τους.

https://www.youtube.com/watch?v=VvJBkqYnkOM

Τα μπουλούκια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:30, πορευτήκαν στο κέντρο της πόλης με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και κατέληξαν λίγο μετά τις 13:30 στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου στήθηκε ένα μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι, ενώ παρουσιάστηκαν χοροί και αναπαραστατικά έθιμα (η απαγωγή της νύφης, γαϊτανάκι, καμήλα κ.λπ).

https://www.youtube.com/watch?v=btZwuaBvuj4

Σε μια πλευρά της πόλης από νωρίς το πρωί στήθηκε ένας παραδοσιακός γάμος με έντονο αποκριάτικο και χιουμοριστικό στοιχείο. «Στολίσαμε τη νύφη, το μυστήριο έγινε και στήσαμε ένα μεγάλο γλέντι με χορούς και μουσικές στο κέντρο της Λάρισας», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χορίαμβος Νίκος Σαμαρίνας, περιγράφοντας το αποκριάτικο δρώμενο που υλοποίησε το μπουλούκι του συλλόγου.

https://www.youtube.com/watch?v=zqu_-D7q810

Αντίστοιχα και ο Σύλλογος Μικρασιατών Λάρισας, αναβίωσε το έθιμο της καμήλας, και ένα μπουλούκι με συνοδεία οργάνων χόρεψε στους πεζόδρομους της πόλης. Πόντιοι και Αργιθεάτες, αλλά και ο Σύλλογος Φιλιππούπολης με τις δικές τους ιδιαίτερες στολές έστησαν το δικό τους γλέντι στη κεντρική πλατεία της Λάρισας και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Δείτε φωτογραφίες…


protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση