HomeΚΟΣΜΟΣ«Με πλήρωσαν 90 δολάρια για να κάνω τη ‘φάρσα’» λέει η συλληφθείσα για τη δολοφονία Κιμ Γιονγκ Ναμ

«Με πλήρωσαν 90 δολάρια για να κάνω τη ‘φάρσα’» λέει η συλληφθείσα για τη δολοφονία Κιμ Γιονγκ Ναμ

Το μήνυμα της Ινδονησίας στην οικογένειά της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εμμένει στον ισχυρισμό της ότι νόμιζε πως συμμετείχε σε «φάρσα» η μία εκ των δύο συλληφθέντων γυναικών για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ινδονησίας, η γυναίκα ισχυρίζεται πως την πλήρωσαν 90 δολάρια προκειμένου να ψεκάσει στον πρόσωπο τον Ναμ, με ένα ιδιαίτερα τοξικό χημικό όπλο γνωστό ως νευροτοξικό παράγοντα VX, όπως τελικά αποδείχτηκε.

Η Σίτι Αισιάχ ανέφερε στις αρχές ότι δεν θέλει οι γονείς της να την δουν να βρίσκεται υπό κράτηση, είπε ο Αντριάνο Έργουιν, εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ινδονησίας στη Μαλαισία, όπως μεταδίδει ο Guardian.

«Δεν θέλει η οικογένειά της να τη δει σε αυτή την κατάσταση» δήλωσε ο Έργουιν, μετά από μία 30λεπτη συνάντηση που είχε με τη συλληφθείσα. «Μετέφερε ένα μήνυμα στον πατέρα και τη μητέρα μας, μέσω ημών, να μην ανησυχούν και να προσέχουν την υγεία τους», πρόσθεσε.

Η δολοφονία του Ναμ, στις 13 Φεβρουαρίου φαίνεται πως ήταν ένα καλά σχεδιασμένο χτύπημα, καθώς πέθανε μέσα σε ελάχιστη ώρα αφότου οι δύο γυναίκες πήγαν από πίσω του, τον ψέκασαν στο πρόσωπο και έφυγαν προς αντίθετες κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με τη μαλαισιανή αστυνομία, οι δύο γυναίκες ήταν καλά εκπαιδευμένες, και αμέσως μετά την επίθεση πήγαν στις τουαλέτες του αεροδρομίου προκειμένου να πλύνουν τα χέρια τους.

Υποστηρίζει, επιπλέον, ότι η 25χρονη Αισιάχ και η δεύτερη συλληφθείσα, που κατάγεται από το Βιετνάμ, γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν.

Η δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ με το τοξικό χημικό όπλο αναζωπύρωσε το σενάριο ότι πίσω από το έγκλημα βρίσκεται το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση