HomeHL-WorldΕκτός ελέγχου η κατάσταση στο Σικάγο: 99 δολοφονίες σε 52 ημέρες το 2017

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Σικάγο: 99 δολοφονίες σε 52 ημέρες το 2017

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο την Τετάρτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σικάγο… Μία πόλη συνυφασμένη με την εγκληματικότητα, καθώς η δράση των συμμοριών και της μαφίας σε παλαιότερες δεκαετίες δημιούργησε έναν μύθο γύρω από την αμερικανική πόλη. Ωστόσο, ο μύθος των προηγούμενων εποχών έγινε πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια. Το 2016 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες δολοφονίες την τελευταία 20ετία. Ένα ρεκόρ που κινδυνεύει από τις… επιδόσεις του 2017.

Το 2016, δολοφονήθηκαν 762 άτομα στο Σικάγο. Περίπου, δηλαδή, 2 άτομα την ημέρα. Το 2017, ο ρυθμός των αιματηρών γεγονότων παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, καθώς σε 52 ημέρες, έχουν σημειωθεί 99 δολοφονίες. Το ίδιο διάστημα πέρυσι, ο αριθμός των δολοφονηθέντων στο Σικάγο ήταν 60.

Μόνο την Τετάρτη, 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δολοφονικές ενέργειες, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος, η οποία πυροβολήθηκε μαζί με τον σύντροφό της.

Η κατάσταση που δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, προκάλεσε την αντίδραση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανάρτησε μήνυμα στο twitter, λέγοντας πως η πόλη χρειάζεται βοήθεια.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση