HomeHL-9Στα ύψη οι κρατήσεις για το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι

Στα ύψη οι κρατήσεις για το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι

Επισκέπτες από Σουηδία και Κύπρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυξημένες οι κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα δημοφιλών προορισμών της χώρα, με το «βάρος» να πέφτει στις περιοχές με πλούσιο καρναβαλικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» μόνο 100.000 επισκέπτες θα προτιμήσουν φέτος το Ρέθυμνο εξαιτίας των καρναβαλιστικών του εκδηλώσεων.

H  αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης Πέπη Μπιρλιράκη ανέφερε στην εφημερίδα πως το οικονομικό όφελος από την τουριστική κίνηση στην πόλη λόγω της διοργάνωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων θα κυμανθεί φέτος μεταξύ 8 και 10 εκατ. Ευρώ.

Εκτός αυτού, το χαρακτηριστικό της φετινής καρναβαλικής περιόδου είναι ότι η πόλη «κέρδισε» μία επιπλέον διανυκτέρευση σε σύγκριση με πέρυσι λόγω της πληθώρας των εκδηλώσεων, ενώ για το τριήμερο θα είναι διαθέσιμες έως και 600 επιπλέον κλίνες σε ξενοδοχεία που θα ανοίξουν στο κέντρο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Το αξιοσημείωτο είναι επίσης πως το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον για το Ρέθυμνο λόγω του καρναβαλιού προέκυψε και από το εξωτερικό, καθώς, φέτος, πραγματοποιήθηκαν κρατήσεις από τη Σουηδία και τη Κύπρο.

Στο μεταξύ, με πληρότητα 100% κινούνται τα ξενοδοχεία της Πάτρας για το Σαββατοκύριακο. Μικρή διαθεσιμότητα δωματίων για κρατήσεις τελευταίας στιγμής υπάρχει, μόνο, σε ξενοδοχεία εκτός της πόλης. Πάντως, εκπρόσωποι των ξενοδόχων της Πάτρας διαπιστώνουν και φέτος τη συρρίκνωση του διαστήματος διαμονής των επισκεπτών.

Καθημερινή

Διαφήμιση
Διαφήμιση