HomeHL-9Μαθητές επισκέφθηκαν την έκθεση φωτογραφίας “Περιοχές Natura 2000”

Μαθητές επισκέφθηκαν την έκθεση φωτογραφίας “Περιοχές Natura 2000”

Στο Δήμο Μαλεβιζίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους η έκθεση φωτογραφίας «Περιοχές NATURA 2000 και Οικοσυστημικές Υπηρεσίες» από περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 της Κρήτης, που είναι τοποθετημένη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και σε κοινόχρηστους χώρους του Δημαρχείου Μαλεβιζίου στο Γάζι.

Μεμονωμένοι πολίτες αλλά και σχολεία την επισκέπτονται καθημερινά, με τελευταίους επισκέπτες τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκιών, που θαύμασαν τις εντυπωσιακές φωτογραφίες και έμαθαν πολύτιμα στοιχεία για τις περιοχές Natura.

Τους μικρούς μαθητές και τη δασκάλα τους κ. Γιώτα Κριθαριώτη υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μανώλης Παπαδομανωλάκης και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Γιώργος Τζωράκης, οι οποίοι και τους μίλησαν για την έκθεση αλλά και τις περιοχές Natura του Μαλεβιζίου.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων επικοινωνίας του έργου ‘’LIFE Natura2000 Value Crete’’ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), θα παραμείνει στον χώρο του Δημαρχείου μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, δίνει έμφαση στα οφέλη που έχει ο άνθρωπος από τις εν λόγω προστατευόμενες περιοχές και διακρίνεται σε 3 θεματικές ενότητες: ορεινά, παράκτια και αγροτικά οικοσυστήματα.

Μέσα από αυτές αναδεικνύονται δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη φύση, καθώς και προτάσεις ορθών πρακτικών εκμετάλλευσης της όπως: οικοτουρισμός, αγροτική ανάπτυξη με σκοπό τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των φυσικών πόρων, όπως επίσης και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στόχοι της είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για το σημαντικό ρόλο που κατέχουν οι συγκεκριμένες περιοχές σε σχέση με το επίπεδο ζωής και την οικονομία, όχι μόνο των πολιτών που κατοικούν και δραστηριοποιούνται εντός ή πλησίον των περιοχών αυτών, αλλά και του νησιού στο σύνολό του.

Η δράση υλοποιείται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος «LIFE Natura2000 Value Crete» («Οι οικολογικές υπηρεσίες, τα κοινωνικά οφέλη και η οικονομική αξία των υπηρεσιών των οικοσυστημάτων στις περιοχές Natura 2000 στην Κρήτη» – LIFE13 INF/GR/000188).

Στο έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ποσοστό 50% και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), συνεργάζονται επίσης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης – Διεύθυνση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση