HomeΕΛΛΑΔΑΜητρόπουλος: Πρωτοφανής η δήλωση Γιούνκερ για τα μνημόνια

Μητρόπουλος: Πρωτοφανής η δήλωση Γιούνκερ για τα μνημόνια

«Είναι ντροπή και για τα κυρίαρχα κράτη και για την ίδια την Ε.Ε.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει την δήλωση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, «ότι τα μέτρα που συμφωνούνται στο πλαίσιο ενός μνημονίου δεν είναι υποχρεωτικό να είναι συμβατά με το κοινοτικό κεκτημένο», ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ αναφέρει:

«Μία πρωτοφανή δήλωση έκανε σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απαντώντας με επιστολή του σε αίτημα δύο μελών του Ευρωκοινοβουλίου (κυρίες Μαρία Χοάο Ροντρίγκεζ από την Πορτογαλία και Γιούτα Στέινρουκ από τη Γερμανία) που ζητούσαν την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ «Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει επιβεβαιώσει πως τα Μνημόνια είναι δράσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας οι οποίες βρίσκονται εκτός της έννομης τάξης της Ε.Ε»!!

Σε άλλο σημείο της επιστολής του στις δύο ευρωβουλευτίνες της σοσιαλιστικής ομάδας αναφέρει ότι: «Όταν υιοθετούνται εθνικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου, η Ελλάδα δεν εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και ως εκ τούτου ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων δεν ισχύει ως έχει στα ελληνικά μέτρα».

Οι πρωτοφανείς αυτές δηλώσεις πρέπει άμεσα να τύχουν δυναμικής και πατριωτικής απάντησης. Για πρώτη φορά κορυφαίος εκπρόσωπος της ΕΕ θεωρεί ότι το Μνημόνιο και οι νομικές του ρυθμίσεις και δεσμεύσεις αποτελούν υπέρτερη πηγή δικαίου όχι μόνο του Συντάγματος του κυρίαρχου κράτους, αλλά και του πρωτογενώς και παράγωγου δικαίου της Ε.Ε!

Αυτό είναι ντροπή και για τα κυρίαρχα κράτη, αλλά και για την ίδια την Ε.Ε».

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση