HomeΚΡΗΤΗΣπ. Δανέλλης: «Στη γενικευμένη υποκρισία, απαιτείται σύνεση»

Σπ. Δανέλλης: «Στη γενικευμένη υποκρισία, απαιτείται σύνεση»

Τι είπε ο εισηγητής του Ποταμιού στην Ολομέλεια της βουλής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο εισηγητής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, στο πλαίσιο της συζήτησης για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου, αναφερόμενος στην αξιολόγηση και στις εξελίξεις του τελευταίου Eurogroup υποστήριξε πως η αίσθηση της αβεβαιότητας λειτουργεί διαλυτικά για οικονομία και κοινωνία.

«Η επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών αποτελεί σίγουρα μια θετική εξέλιξη γιατί έτσι αποφεύγονται τα χειρότερα. Εδώ που φτάσαμε χειροκροτούμε τα ελάχιστα. Όσο εντείνουμε την αναξιοπιστία μας, κωλυσιεργώντας να υλοποιήσουμε ό, τι έχουμε συμφωνήσει και δεσμευτεί – όπως τα συνεχή προσκόμματα στις αποκρατικοποιήσεις – τόσο θα ενισχύονται οι ακραίες φωνές των δανειστών Στη γενικευμένη υποκρισία, απαιτείται σύνεση. Ούτε θριαμβολογίες, ούτε καταστροφολογίες. Γλώσσα αλήθειας και προσπάθεια συνεννόησης τουλάχιστον για τα μείζονα εθνικά ζητήματα.» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο Εισηγητής του Ποταμιού επεσήμανε πως η κυβέρνηση για άλλη μία φορά έφερε ένα νομοθέτημα patchwork, χωρίς αρχή μέση και τέλος, σημειώνοντας πως η συρραφή άσχετων διατάξεων απεικονίζει την εγγενή αδυναμία σοβαρού προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου.

«Αναντιστοιχία μεταξύ τίτλων και περιεχομένων. Αναντιστοιχία μεταξύ θεωρίας και πράξης. Αναντιστοιχία μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας. Η πρακτική των κακών νομοθετικών επιλογών, δηλαδή των ατάκτως ερριμμένων ρυθμίσεων πολλών άλλων Υπουργείων πέραν του επισπεύδοντος Υπουργείου, της αδυναμίας ολοκληρωμένου σχεδιασμού, του ψηφίσματος και «ξεψηφίσματος» δικών σας νόμων, των μη απαντήσεων από πλευράς του νομοθέτη στις βασικές ερωτήσεις «πως, σε πόσο χρόνο και με τι κόστος», δυστυχώς είναι παρούσα και πάλι.» τόνισε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση