HomeHL-EconomyΠετρόπουλος: Πρόβλημα η μείωση του αφορολόγητου αν δεν υπάρξει αντίβαρο

Πετρόπουλος: Πρόβλημα η μείωση του αφορολόγητου αν δεν υπάρξει αντίβαρο

Για να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Θα είναι πρόβλημα η μείωση του αφορολογήτου αν δεν υπάρξει αντίβαρο με αντισταθμιστικά μέτρα» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, σε ομιλία του στην ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών όπου παραβρέθηκε ως προσκεκλημένος.

Ο κ. Πετρόπουλoς ζήτησε τη στήριξη των εμπόρων στην προσπάθεια που γίνεται για ένα βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με την τακτική καταβολή των εισφορών τους.

Ο υφυπουργός τόνισε επίσης, ότι παρότι με το νέο ασφαλιστικό σχεδόν η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών θα καταβάλει χαμηλότερη ασφαλιστική εισφορά, θα γίνουν διορθώσεις όπου χρειάζεται. Ο κ. Πετρόπουλος υπερασπίστηκε τον νέο ασφαλιστικό νόμο, υποστηρίζοντας πως έγινε ουσιαστικά αναθεμελίωση του ασφαλιστικού συστήματος που κατέρρεε για τη διάσωσή του, ενώ χαρακτήρισε το νέο νόμο ως «αναπτυξιακό μέτρο παρέμβασης για την κοινωνική ασφάλιση».

Για να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό, προϋπόθεση είναι η αύξηση των εσόδων τόνισε ο κ. Πετρόπουλος κάτι που πιστεύει ότι θα συμβεί, καθώς τώρα μπορούν να πληρώσουν ακόμα και εκείνοι που δεν μπορούσαν πριν τη μεταρρύθμιση. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, όπως τόνισε, συμβάλλει και η ρύθμιση για μερική καταβολή εισφορών.

Ο κ.Πετρόπουλος μίλησε εμφατικά για τη σημασία της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας -και ειδικότερα των ακινήτων του Δημοσίου.

Τέλος, τόνισε ότι η στήριξη της κοινωνίας θα αποτελέσει όπλο στα χέρια της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση που γίνεται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση