HomeHL-GreeceΝΔ: Σοβαρά ερωτήματα από την «εξαφάνιση» Τσακαλώτου-Χουλιαράκη μετά το Eurogroup

ΝΔ: Σοβαρά ερωτήματα από την «εξαφάνιση» Τσακαλώτου-Χουλιαράκη μετά το Eurogroup

Ο… πόλεμος των non paper για τη συνεδρίαση του Eurogroup

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον χρόνο, που είναι «σύμμαχος της αλήθειας», επενδύουν στην αξιωματική αντιπολίτευση για να διαλυθεί το «προπέτασμα καπνού», που, όπως υποστηρίζουν στο επιτελείο της οδού Πειραιώς, υψώνει το Μέγαρο Μαξίμου για να κρύψει τη δυσμενή τροπή για τη ελληνική οικονομία που επιφυλάσσουν οι αποφάσεις των εταίρων και δανειστών της χώρας που δρομολογήθηκαν με το Eurogroup της Δευτέρας.

Η πεποίθηση που επικρατεί μεταξύ των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι υπάρχουν σοβαρές τριβές στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης, κάτι που αποδεικνύεται και από την τριήμερη σιωπή που έχουν τηρήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής του Γιώργος Χουλιαράκης.

Η Νέα Δημοκρατία, μάλιστα, έσπευσε να παρέμβει στο ζήτημα που φάνηκε να έχει ανακύψει και στους διαφόρους ψιθύρους που κυκλοφορούσαν στο πολιτικό παρασκήνιο. «Δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι υπουργοί Τσακαλώτος – Χουλιαράκης είναι από την περασμένη Δευτέρα εξαφανισμένοι και δεν έχουν ενημερώσει για το αν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα», ανέφερε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που διακινήθηκε από την οδό Πειραιώς το απόγευμα της Τετάρτης.

«Το μόνο που γνωρίζουν οι πολίτες είναι η προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου, μέσω ενημερωτικού σημειώματος, πριν καν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Eurogroup», σχολίαζαν «γαλάζιες» πηγές.

Στην αντίδραση που εκδηλώθηκε λίγο αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν υπήρξε αναφορά στους λόγους που τα δύο κυβερνητικά στελέχη δεν έχουν εμφανιστεί να μιλήσουν δημοσίως για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης. Αντιθέτως, στο απαντητικό κυβερνητικό non paper, διατυπωνόταν υπαινιγμοί για διαφωνίες που έχουν –μη κατονομαζόμενα- ιστορικά στελέχη της συντηρητικής παράταξης με την επικοινωνιακή στρατηγική που, κατά τους κυβερνητικούς ιθύνοντες, έχει επιβάλει στη ΝΔ ο αντιπρόεδρος της Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αντί η ΝΔ και τα φιλικά σε αυτή διαδικτυακά Μέσα να επινοούν κάθε τόσο εσωτερικά προβλήματα στην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καλό θα ήταν να προτρέψουν τον Αρχηγό της κ. Μητσοτάκη να ακούσει τις συμβουλές ιστορικών στελεχών της συντηρητικής παράταξης, που του ζητούν εναγωνίως να συμμαζέψει τον ανεκδιήγητο αντιπρόεδρο του κύριο Γεωργιάδη», αναφερόταν στο κυβερνητικό non paper. «Άλλωστε δεν είναι και μικρό το επικοινωνιακό στραπάτσο στο οποίο οδήγησε την ΝΔ η εμπνευσμένη επικοινωνιακή του στρατηγική», κατέληγαν οι άνθρωποι του Μαξίμου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση