HomeHL-SportsΤι είδαμε στους αγώνες αυτής της εβδομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ

Τι είδαμε στους αγώνες αυτής της εβδομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Το διήμερο 21-22/2 , διεξήχθησαν 4 ακόμα αγώνες για την φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ . Πρόκειται για τις αναμετρήσεις : Μπάγερ Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρίτης , Μάντσεστερ Σίτυ-Μονακό , Πόρτο-Γιουβέντους και Σεβίλλη-Λέστερ.

Για να δούμε αναλυτικά τι συνέβη στον κάθε ένα από τους αγώνες και ποια ομάδα πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-4 : Εκπληκτικό παιχνίδι το βράδυ της Τρίτης στην Μπάι Αρίνα , με την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε να παίρνει σπουδαία εκτός έδρας νίκη και να βρίσκεται με το ένα πόδι στα προημιτελικά.

Το σκορ άνοιξε ο Σαούλ στο 17 για την Ατλέτικο , ενώ ο Γκριζμάν έκανε στο 25 το 2-0  που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Με την επανέναρξη του αγώνα στο 48ο λεπτό ο Μπελαραμπί έβαλε ξανά στο παιχνίδι τις Ασπιρίνες , όμως 10 λεπτά αργότερα ο Ντράγκοβιτς τράβηξε τον Γκαμειρό μέσα στην περιοχή και ο  Γάλλος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που έκανε το σκορ 1-3 για την Ατλέτικο.

Ο Σάβιτς μετά από καραμπόλες μες στην περιοχή της Ατλέτικο έκανε με αυτογκόλ το 2-3 για την Μπάγερ στο 68ο λεπτό, αλλά οι Ροχιμπλάνκος ήταν αποφασισμένοι για νίκη –μισή πρόκριση , την οποία σφράγισαν με την κεφαλιά του Τόρες στο 86ο λεπτό που έκανε το σκορ 4-2.

Είναι σχεδόν αδύνατο , να ανατραπεί η κατάσταση στον επαναληπτικό του Βιθέντε Καλδερόν και η Ατλέτικο οδεύει προς  έναν ακόμα προημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια.

 Μάντσεστερ Σίτυ-Μονακό 5-3 :  Παιχνίδι , διαφήμιση του ποδοσφαίρου και η έτερη αναμέτρηση της Τρίτης στην Αγγλία ανάμεσα στην Σίτυ και την εκπληκτική Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ που για 70 λεπτά είχε βάλει πολύ δύσκολα στην σπουδαία αντίπαλό της.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκει δικαιωματικά στους Μονεγάσκους , οι οποίοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 26ο λεπτό από το γκολ του Στέρλινγκ σε μια πολύ δύσκολη έδρα , βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και ανέτρεψαν την κατάσταση με γκολ του αναγεννημένου Φαλκάο στο 32ο λεπτό και του πρωτοεμφανιζόμενου 18οχρονου Μπαπέ στο 40 λεπτό , κάνοντας το 1-2 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Η Μονακό είχε τεράστια ευκαιρία να βάλει γερά θεμέλια πρόκρισης όταν κέρδισε πέναλτι στο 50ο λεπτό σε μαρκάρισμα του Οταμέντι στον Μεντί ,όμως ο Καμπαγέρο απέκρουσε την εκτέλεση του Φαλκάο και έτσι δεν έγινε το 1-3 σε σημείο κλειδί του αγώνα.

Ο Αγουέρο στο 58ο λεπτό ισοφάρισε σε 2-2 και φάνηκε η κατάσταση να εξομαλύνεται για την Σίτυ , όμως ο Φαλκάο είχε μια ακόμα σφαίρα στο όπλο του και 3 λεπτά αργότερα έκανε το 2-3.

Κάπου εκεί όμως , η Μονακό εξαντλήθηκε από την υπερπροσπάθεια και μίλησε η ποιότητα της ομάδας του Γκουαρντιόλα που πέτυχαν 3 γκολ με τον Αγουέρο στο 71 τον Στόουνς στο 77 και τον Σανέ στο 82ο λεπτό , διαμορφώνοντας το τελικό 5-3.

Σίγουρα τα 2 γκολ διαφορά , δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στην σαφώς ποιοτικότερη Μάντσεστερ Σίτυ , αλλά και η Μονακό έδειξε ότι είναι υπολογίσιμη δύναμη και με την δύναμη της έδρας της θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση.

 Σεβίλλη- Λέστερ  2-1 : Αμφίρροπο παιχνίδι στο Σάντσεθ Πιθχουάν , ανάμεσα στην μόνιμη νικήτρια του Europa League Σεβίλλη και την έκπληξη της περσινής χρονιάς , αλλά σε τεράστια κάμψη , Πρωταθλήτρια Αγγλίας , Λέστερ.

Οι Σεβιγιάνοι , κυριάρχησαν πλήρως στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο , όπου έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν νωρίς , όταν ο Κορέα ανατράπηκε από τον Μόργκαν στο 14ο λεπτό , αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Σμάιχελ που απέκρουσε το πέναλτι. Γενικά ο Δανός τερματοφύλακας ήταν ο μόνος που στεκόταν στο ύψος του , σε μια παραπαίουσα Λέστερ και νικήθηκε μόνο μια φορά στα πρώτα 45 λεπτά από τον Σαράμπια στο 25 όπου έγραψε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ρανιέρι , ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες , όμως η Σεβίλλη χτύπησε ξανά με τον Κορέα που αυτή την φορά κατάφερε να νικήσει τον Σμάιχελ στο 62ο λεπτό , γράφοντας το 2-0 .

Εκεί που φαινόταν , όμως , ότι η Σεβίλλη θα καθάριζε το παιχνίδι και είχε την δυνατότητα να βάλει και τρίτο γκολ που θα της έδινε τεράστιο πλεονέκτημα για την πρόκριση , ο Βάρντι στο 73ο λεπτό έβαλε την Λέστερ ξανά στο παιχνίδι και στην διεκδίκηση της πρόκρισης , με το υπερπολύτιμο εκτός έδρας γκολ του που έκανε το σκορ 2-1.

Η Λέστερ , δεν έδειξε ικανή να απειλήσει την Σεβίλλη , όμως το γκολ του Βάρντι και η έδρα της , ίσως της δώσουν την δυνατότητα να κυνηγήσει ένα ακόμα θαύμα.

Πόρτο-Γιουβέντους 0-2 :  Σπουδαίο ευρωπαϊκό ντέρμπι στο Ντραγκάο , με την Γιούβε ,να παίρνει νίκη , μισή πρόκριση με γκολ των Πιάτσα στο 72ο λεπτό και Ντάνι Αλβες στο 74ο .

Για να φτάσουμε ως εκεί όμως , προηγήθηκε ένα στείρο πρώτο ημίχρονο που σημαδεύτηκε από την αποβολή του Τέλες στο 27ο λεπτό , μετά από 2 κίτρινες μέσα σε 73 δευτερόλεπτα και με τον Κασίγιας να σταματάει τις επιθέσεις των Ιταλών που παρατάχθηκαν με Ιγκουαϊν , Μάντζουκιτς και Ντιμπάλα , κυνηγώντας εξ αρχής το γκολ.

Οι Πορτογάλοι , παίζοντας για περίπου τα 2/3 του αγώνα με παίκτη λιγότερο , προσπάθησαν , αλλά δεν άντεξαν κόντρα στην σπουδαία αντίπαλό τους και η ρεβανς στο Τορίνο μοιάζει με τυπική διαδικασία.

Αυτά συνέβησαν στα παιχνίδια του διημέρου, περισσότερο θέαμα στα παιχνίδια της Τρίτης , καλό θέαμα και την Τετάρτη όμως , με τα θεωρητικά φαβορί να παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης , αλλά με τις ρεβανς σε Αγγλία και Γαλλία να προμηνύονται συναρπαστικές καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση