HomeΣΠΟΡΚαλλιθέα Χανιά 3-1

Καλλιθέα Χανιά 3-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νίκη-χρυσάφι με 3-1 για την ομάδα του «Ελ Πάσο» επί των Χανίων, που κατέρρευσαν μετά την αποβολή του Δαμιανάκη στο 63’Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Καλλιθέα με τη συμπλήρωση 17 αγωνιστικών στη Β’ Εθνική.

Η αθηναϊκή ομάδα αποσπάστηκε στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού μετά τη θριαμβευτική νίκη μετά το 3-1 επί των Χανίων σ’ ένα αρκετά παραγωγικό ματς που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης  και από πλευράς φάσεων.

Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Γουόρντεν, Λεβέντης, ενώ πολύτιμες λύσεις που συνδυάστηκαν από γκολ έδωσε ακόμη ο Κρεββατάς περνώντας ως αλλαγή στο 58ο λεπτό.

Η Καλλιθέα επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές ανομβρίας σε αντίθεση με τον ΑΟΧ που ηττήθηκε για δεύτερη σερί αγωνιστική, ενώ ακολούθησε παραίτηση του τεχνικού, Σάκη Παπαβασιλείου.

Εκρηκτικό ξεκίνημα επεφύλασσε η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά που ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησε στο ματς.

Οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν ταχύτατα με τελικό αποδέκτη τον Μπέλη ο οποίος σούταρε για ν’ ακολουθήσει ασταθής επέμβαση του Αθανασίου και κοντινό πλασέ του Τσίπρα για το 1-0 μόλις στο 3ο λεπτό!

Κατόπιν, τα Χανιά ανέβασαν «στροφές» κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο μετά το πρώτο 15λεπτο. Ταυτόχρονα, η αθηναϊκή ομάδα οπισθοχωρούσε δεχόμενη αρκετή πίεση στα μετόπισθεν.

Οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 35ο λεπτό. Μία εξαιρετική κάθετη πάσα του Σταματή τροφοδότησε τον Αποστολόπουλο ο οποίος εξαπέλυσε καταπληκτικό βολέ ισοφαρίζοντας σε 1-1!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν κάλλιστα να προηγηθούν στο σκορ, αλλά ο Σταματής έκανε άστοχο σουτ στο 44’.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής απείλησε με τη συμπλήρωση μίας ώρας στο ματς βρίσκοντας σε απόλυτη ετοιμότητα τον Μιχελή.

Τρία λεπτά αργότερα διαταράχθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες διότι αποβλήθηκε –ορθά- ο Δαμιανάκης για χρήση χεριού αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα υποπίπτοντας ταυτόχρονα σε πέναλτι.

Έκτοτε, επήλθε πλήρης κατάρρευση για τον ΑΟΧ ο οποίος εν μέρει αδίκησε εαυτόν.
Ο Λεβέντης εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα για το 2-1 στο 64ο λεπτό. Επιβεβλημένη έμοιαζε η αλλαγή πλάνου από τον πάγκο καθώς ο Σάκης Παπαβασιλείου προέβη σε δύο αλλαγές στο ύστατο ματς με τους Χανιώτες.
Παρ’ όλα αυτά δεν άλλαξε τίποτα μιας και όλα κρίθηκαν στο 77ο λεπτό! Ο Τσουκάνης ανέτρεψε ξεκάθαρα τον Κρεββατά για ν’ ακολουθήσει νέα υπόδειξη πέναλτι. Αυτή τη φορά εκτέλεσε ο «παθών» διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στο 78’. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Αποστολόπουλος και Σταματής.

Το ματς διηύθυνε ο Κουκουλάς από τον Σύνδεσμο Λέσβου έχοντας ως βοηθούς τους Πρέντζα (Δυτικής Αττικής), Δουλγεράκη (Ανατολικής Αττικής) και τέταρτο τον Μιχελή (Πειραιά).

Κίτρινες: 40’ Σμυρλής – 11’, 63’ Δαμιανάκης
Κόκκινες: 63’ Διαμανάκης

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Κουρμπανάς): Μιχελής, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Τσώνης, Πάτας, Κατσικογιάννης, Μπέλης (46’ Γκίνη), Σταματάκος, Σμυρλής (58’ Κρεββατάς), Τσίπρας, Γουόρντεν (68’ Στεφάνοβιτς).

ΧΑΝΙΑ (Σάκης Παπαβασιλείου): Αθανασίου, Ζέρης, Δαμιανάκης, Ηρακλής, Φουρλάνος, Τσουκάνης, Αποστολόπουλος (78’ Γεωργακόπουλος), Σταματής, Βαρούχας (72’ Λάσκαρης), Θεολόγου, Βανκεβάι (72’ Ντούμος).

Διαφήμιση
Διαφήμιση