HomeHL-World«Σηκώνει κεφάλι» ο Φιγιόν – Πλησιάζει την Λεπέν, αποσπώντας 2η θέση σε δημοσκόπηση

«Σηκώνει κεφάλι» ο Φιγιόν – Πλησιάζει την Λεπέν, αποσπώντας 2η θέση σε δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση του δικτύου BFMTV

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κεφάλι» σηκώνει ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, κατακτώντας τη δεύτερη θέση σε δημοσκόπηση του δικτύου BFMTV, με τη Μαρίν Λεπέν να παραμένει στην πρώτη.

Μετά το σκάνδαλο Penelopegate, o πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας από την τρίτη θέση, κατάφερε να εκτοπίσει τον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν. Ο πρώην υπουργός Οικονομίας επί Ολάντ είχε παγιωθεί τις τελευταίες ημέρες στην δεύτερη θέση.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς αποσπά 27%, ο Φιγιόν 20% , ο Μακρόν 17%, ο Μπενουά Αμόν, υποψήφιος των Σοσιαλιστών και ο ηγέτης της Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν 12%.

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η Λεπέν θα νικήσει στον πρώτο γύρο που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου, ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, προειδοποίησε ότι, σε περίπτωση που επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές, αυτό θα ήταν μία τρέλα και θα σήμανε το τέλος του ευρωπαικού οικοδομήματος.

Στο μεταξύ, όπως γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των δύο ντιμπέιτ με τους προεδρικούς υποψήφιους να δίνουν το στίγμα της πολιτικής τους: Λεπέν, Φιγιόν, Μακρόν, Αμόν και Μελανσόν θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις 20 Μαρτίου και στις 20 Απριλίου.

Την ίδια ώρα, ο Εμανουέλ Μακρόν, για να επιβεβαιώσει τη θέση του επισκέφθηκε τη Τερέζα Μέι , την συντηρητική πρωθυπουργό της Βρετανίας στο Λονδίνο, όπως γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα «Le Monde»

Η Μαρίν Λεπέν εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας της αρμόδιας επιτροπής της Ε.Ε για το σκάνδαλο με τους βοηθούς της που αμείβονταν με χρήματα των Βρυξελλών .

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση