HomeHL-9Το καρναβάλι προκαλεί… έντονη ανησυχία στους γονείς

Το καρναβάλι προκαλεί… έντονη ανησυχία στους γονείς

Εφιστούν την προσοχή μικρών και μεγάλων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονη είναι η ανησυχία των γονέων ενόψει της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Αποκριά στην πόλη του Ρεθύμνου.

Οι γονείς εκφράζουν τους φόβους τους, λόγω των περιστατικών, που έχουν λάβει χώρα τα προηγούμενα χρόνια κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού και αφορούν στη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ κυρίως από νεαρά άτομα, ακόμη και μαθητές.

Όπως είναι γνωστό, αρκετοί είναι εκείνοι, που καταλήγουν στο τέλος των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης.

Για το λόγο αυτό, η Ένωση Γονέων μαθητών Νομού Ρεθύμνου εφιστά την προσοχή όλων και επισημαίνει:

“Λέμε ναι στο πνεύμα των ημερών, όχι στο οινόπνευμα…

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης στο Ρέθυμνο και ενώ η πόλη έχει πλέον μπει για τα καλά στον ξέφρενο ρυθμό του κεφιού και της διασκέδασης, η ανησυχία των γονέων κορυφώνεται!

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ενδεχόμενη κατανάλωση αλκοόλ που ρέει άφθονο εκείνες τις ημέρες!!!

Γιατί μπορεί ο οίνος να ευφραίνει καρδίαν, όμως μόνο όταν καταναλώνεται με μέτρο από τους ενήλικες!!!Στην αντίθετη περίπτωση ,σε εκείνη δηλαδή ,όπου ανήλικοι καταναλώνουν αλκοόλ, η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου!!!

Ποιοί όμως είναι οι λόγοι που ένας μαθητής θα θέσει εαυτόν σε μία τέτοια διαδικασία ; Συνήθως για να προκαλέσει τους συνομηλίκους του σε ένα παιχνίδι «μαγκιάς»! Όμως, το ποτό δεν είναι παιχνίδι! Κανένας δεν κατάφερε να διατηρήσει τον αυτοέλεγχο και την αξιοπρέπειά του, έχοντας πιει ανεξέλεγκτες ποσότητες από οινοπνευματώδη ποτά και δυστυχώς η κατάληξη δεν είναι άλλη από το κατώφλι του νοσοκομείου, όπου παράσχονται οι πρώτες βοήθειες!!!

Σε περίπτωση που κάποιος φίλος σας σας πιέσει να πιείτε ,αρνηθείτε ευγενικά και προσπαθήστε να τον συνετίσετε! Το αλκοόλ δεν είναι εφάμιλλο της φιλίας και της εμπιστοσύνης!!!Το αλκοόλ δεν κάνει διακρίσεις ούτε φύλου ούτε ηλικίας! Χτυπά «ύπουλα» οποιονδήποτε κάνει αλόγιστη κατανάλωση και μάλιστα αποτελεί κοινωνική απειλή !!! Ένας μεθυσμένος δεν έχει συναίσθηση της πραγματικότητας, γίνεται επιθετικός και παράλογος και φυσικά η συμπεριφορά του έχει αντίκτυπο στον κοινωνικό του περίγυρο!!Είσαστε ανήλικοι και ως εκ τούτου θα πρέπει να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις επιλογές σας, γιατί οι πράξεις σας επηρεάζουν άμεσα το οικογενειακό σας περιβάλλον!!!

Διασκεδάστε με νηφαλιότητα και διατηρήστε τις όμορφες αναμνήσεις παρέα με τους φίλους και τους οικείους σας, χωρίς την επήρεια του αλκοόλ!!! Λέμε Ναι στο πνεύμα των ημερών, Οχι στο οινόπνευμα!!!! Καλή Διασκέδαση!!!.”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση