HomeΚΡΗΤΗΟι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το επεισόδιο με τους οπαδούς του Α. Σώρρα

Οι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το επεισόδιο με τους οπαδούς του Α. Σώρρα

Ετοιμάζεται και για αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 18 Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις θέσεις της για το επεισόδιο που σημειώθηκε στις 20 Φεβρουαρίου στο κέντρο του Ηρακλείου με οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα παραθέτει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου, η οποία επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Στις 20/2, μικρή ομάδα ακροδεξιών, μελών του κόμματος του Σώρρα, διάλεξαν να βγουν στους δρόμους του Ηρακλείου και να μοιράσουν υλικά του επικίνδυνου πολιτικού σχηματισμού τους.

Άμεσα, εργαζόμενοι και νεολαία της πόλης, συγκεντρώθηκαν ώστε να μην επιτρέψουν την συνέχιση του έργου των φασιστοειδών του Σώρρα, αναδεικνύοντας από τη μία έμπρακτα πως οι “φασίστες δε χωράνε σε τούτο το νησί”, από την άλλη τη σχέση των δήθεν ακομμάτιστων με τις κατασταλτικές αρχές, μιας και άμεσα, αστυνομικές δυνάμεις έτρεξαν να τους υπερασπιστούν. Τελικά, ο ακροδεξιός συρφετός μαζεύτηκε πίσω στις τρύπες του και ο κόσμος του αγώνα αποχώρησε έχοντας καταφέρει το στόχο του.

Οφείλουμε ωστόσο να δούμε στα μάτια το φαινόμενο “Σώρρας” κατάματα και να περιγράψουμε τι πραγματικά είναι αυτό που συντελείται.

Προτάσσοντας τα υποτιθέμενα “οικονομικά εργαλεία” που θα σώσουν τη χώρα από την οικονομική κρίση, αλλά και τη λαϊκίστικη τοποθέτηση πως δεν ανήκει σε κόμματα, δεν ακολουθεί δόγματα και χρώματα, το κόμμα Σώρρα, προωθεί ξεκάθαρες ρατσιστικές, ακροδεξιές αντιλήψεις. Ο σκοταδισμός και ο ανορθολογισμός, χαρακτηρίζουν αυτό το μόρφωμα που δεν αποτελεί παρά επιχείρηση μαζικής εξαπάτησης. Χρησιμοποιώντας το φόβο του κόσμου παραπλανεί και δημαγωγεί (χαρακτηριστικό το ψέμα περί καταδικαστικής απόφασης για τις τράπεζες που δήθεν δικαιώνει 200.000 οφειλέτες), όπως κάνουν κι άλλα σχήματα αυτού του χώρου. Ο ρόλος του είναι αφενός να αποπροσανατολίζει τον  κόσμο της εργασίας και το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε, του ΔΝΤ, του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου από τον πραγματικό εχθρό κι υπαίτιο της κατάστασης. Αφετέρου χύνει το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού.

Είναι ανάγκη σήμερα, το εργατικό και το λαϊκό κίνημα, οι μαζικοί φορείς, οι φοιτητικοί σύλλογοι και τα σωματεία, να απομονώσουν αυτές τις ακροδεξιές ομάδες. Να αντιληφθούν την αξία χρήσης που έχουν για το σύστημα και να σταθούν πολέμιοί τους. Μέσα στην κρίση, το κεφάλαιο θα βάλει σε εφαρμογή όλα τα όπλα που διαθέτει για να μπορεί να διατηρεί τα κέρδη και την εξουσία του. Η νεολαία, στο πλάι του κόσμου της εργασίας, οφείλει να υψώσει ανάστημα. Να αρνηθεί τις αυταπάτες τους, είτε αυτές μιλάνε για δήθεν “ανάπτυξη”, είτε για “μεταρρυθμίσεις”, είτε για “εθνικούς σωτήρες” και να βγει μπροστά, να παλέψει για τις ανάγκες της και για ζωή με αξιοπρέπεια!

Τέλος, καλούμε τους εργαζόμενους και τους νεολαίους στο πανελλαδικά οργανωμένο, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, αντιπολεμικό συλλαλητήριο το Σάββατο 18 Μάρτη στις 12μμ στην πλατεία Ελευθερίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση