HomeHL-9Συναντήσεις αξιωματικών με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

Συναντήσεις αξιωματικών με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

Μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Κρήτης με την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ένωσή, στο πλαίσιο των κρίσεων – τοποθετήσεων των Ανώτατων Αξιωματικών του σώματος που έλαβαν χώρα πρόσφατα, επισκέφθηκε τα μέλη της για να τους συγχαρεί για την προαγωγή τους, αλλά και για την ανάληψη της Διευθύνσεως της Νήσου αφενός για τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο Λαγουδάκη Κωνσταντίνο καθώς και των επί μέρους Νομών της περιφέρειας μας αφετέρου για τους Αστυνομικούς Διευθυντές Νομού Ηρακλείου Ταξίαρχο Κανακουσάκη Ιωσήφ, Νομού Ρεθύμνου Ταξίαρχο Ρουντζάκη Αντώνιο, Νομού Χανίων Αστυνομικό Διευθυντή Λυμπινάκη Γεώργιο και Νομού Λασιθίου Αστυνομικό Υποδιευθυντή Παπαδάκη Εμμανουήλ.

penaa2

Σε ανακοίνωση τους επισημαίνουν:

«Κύριο θέμα συζήτησης σε όλες τις συναντήσεις ήταν η επικείμενη Αναδιοργάνωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης μετά και την υπογραφή του σχετικού Π.Δ. 7/2017 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γεγονός που σηματοδοτεί την άμεση εφαρμογή και υλοποίηση της Αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά μας εκφράστηκε ο έντονος προβληματικός για την στελέχωση ειδικότερα των νεοσύστατων Αστυνομικών Υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα του Τμήματος Μεταγωγών και Δικαστηρίων της Δ.Α. Χανίων όσο και των Τμημάτων Άμεσης Δράσης σε Ηράκλειο και Χανιά, δεδομένου της έλλειψης προσωπικού που παρουσιάζουν στο σύνολο και οι τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις του Νησιού, όπως προκύπτει από την αναλογία αστυνομικού ανά πολίτες σύμφωνα με τις πρόσφατες μελέτες που εκπονήθηκαν για το φλέγον αυτό ζήτημα. Για το λόγο αυτό προτάθηκε από την Ένωσή μας η στελέχωση των νεοϊδρυθεισών αυτών υπηρεσιών να πραγματοποιηθεί με προσωπικό από άλλη περιοχή μετάθεσης, όπως άλλωστε προβλέπουν και οι κανονισμοί του σώματος.

Προβληματισμός, επιπλέον, εκφράσθηκε από μέρους μας και για την έλλειψη Ανώτατων Αξιωματικών που παρατηρείται και στις τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις του Νησιού. Προς επίλυση του προβλήματος αυτού προτάθηκε η κάλυψη των θέσεων αυτών να γίνει με Ανώτατους Αξιωματικούς από άλλη περιοχή μετάθεσης, ειδάλλως θα χρειασθεί οι ανώτεροι στην ιεραρχία Αξιωματικοί ανά Αστυνομική Διεύθυνση να αναλάβουν πλέον επιτελική θέση προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία και ο συντονισμός των επί μέρους αστυνομικών υπηρεσιών.

penaa3

Από την Ένωσή μας επισημάνθηκε ακόμα ότι χρήζει επιτακτικής ανάγκης η αξιολόγηση του προσωπικού που θα στελεχώσουν τις νέες επιχειρησιακές ομάδες που προβλέπει το Π.Δ. 7/2017, διαδικασία από την οποία θα επιλεγούν οι πλέον ικανοί, προκειμένου οι νέες αυτές υπηρεσίες να ανταποκριθούν στις αυξημένης επικινδυνότητας απαιτήσεις που θα κληθούν να φέρουν εις πέρας.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των συναντήσεων η Ένωσή μας στήριξε τόσο το θέμα της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο Ρέθυμνο όσο και της μετεγκατάστασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου.

Τέλος η Ένωσή μας ευχήθηκε στα μέλη της καλή δύναμη στα νέα τους καθήκοντα και να έχουν μία χρονιά γεμάτη επιτυχίες, προσδίδοντας το απαιτούμενο αίσθημα ασφάλειας τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες του νησιού μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση