HomeHL-WorldTelegraph: Η Κομισιόν ζητά δισεκατομμύρια από τη Βρετανία μέχρι το 2023

Telegraph: Η Κομισιόν ζητά δισεκατομμύρια από τη Βρετανία μέχρι το 2023

Για πρόγραμμα της E.E., μετά το brexit

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί η Βρετανία να ετοιμάζεται για την έξοδο της από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ωστόσο, η Κομισιόν της ζητά να πληρώνει προγράμματα της ΕΕ μέχρι και το 2023.

Οπως σημειώνει η Telegraph, η πρόταση έγινε σε συνεδρίαση του Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής διαπραγματευτή για το Brexit, με ανώτερους αξιωματούχους των υπόλοιπων 27 κρατών της ΕΕ.

Στόχος είναι να καλυφθεί η «τρύπα» που θα προκύψει στους προϋπολογισμούς της Ενωσης μετά την αποχώρηση τη Βρετανίας, που θα μπορούσε να οδηγήσει τις πλουσιότερες χώρες, όπως τη Γαλλία και τη Γερμανία να δίνουν περισσότερα και τις φτωχότερες, όπως Πολωνία και Ουγγαρία να λαμβάνουν λιγότερα.

«Η Κομισιόν επιθυμεί το Ηνωμένο Βασίλειο να πληρώσει σε δόσεις από την ημέρα της αναχώρησης το 2019 μέχρι το 2023, τότε που οι οικονομικές απαιτήσεις του κύκλου επταετούς προϋπολογισμού της ΕΕ είναι στο υψηλότερο σημείο τους», είπε διπλωματική πηγή της ΕΕ που είχε γνώση της συνάντησης.

Το δημοσίευμα ακόμη σημειώνει πως η προοπτική πληρωμής στην ΕΕ για τόσο μεγάλο διάστημα μετά το Brexit, προκειμένου να κερδίσει μια ευνοϊκή εμπορική συμφωνία, πονοκεφαλιάζει την Τερέζα Μέι και έχει εγείρει φόβους μεταξύ των μεγάλων χωρών πως η Βρετανία δεν θα τιμήσει τη διαπραγμάτευση αν η σχέσεις χαλάσουν στη συνέχεια.

Παράλληλα, η συνάντηση του Μπαρνιέ με τα κράτη-μέλη της ΕΕ αποκάλυψε μια βαθιά διάσπαση μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το πώς θα υπολογιστεί η οφειλή της Βρετανίας πριν την έξοδο, τον Μάρτιο του 2019.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση