HomeHL-GreeceΝΔ για Eurogroup: «Επικοινωνιακός κουρνιαχτός» για να καλυφθούν οι διαπραγματευτικές ήττες

ΝΔ για Eurogroup: «Επικοινωνιακός κουρνιαχτός» για να καλυφθούν οι διαπραγματευτικές ήττες

«Κοροϊδία» για να περάσουν τα μέτρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και γι’ αυτό και μόλις κατακαθίσει ο επικοινωνιακός κουρνιαχτός που ξεσηκώνει η κυβέρνηση θα αποκαλυφθεί πλήρως η κοροϊδία την οποία επιφυλάσσει στον ελληνικό λαό». Με αυτό το σχόλιο αποτιμούν τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας.

Η πεποίθηση που επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια της οδού Πειραιώς είναι ότι «ουσιαστικά η κυβέρνηση παρέτεινε την εκκρεμότητα με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με μόνο στόχο να συνεχιστεί η εσωτερική διαβούλευση στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρις ότου γίνουν αποδεκτά τα νέα επώδυνα μέτρα που κατέστησαν αναπόφευκτα εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών».

Αν και, λόγω γρίπης, ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την ομιλία που επρόκειτο να εκφωνήσει το βράδυ της Τρίτης από το Ηράκλειο, στις προθέσεις του είναι να τοποθετηθεί αναλυτικά καθώς θεωρεί ότι οι εξελίξεις πλήττουν τα συμφέροντα της χώρας, καθώς:

Πρώτον: Συνομολογήθηκαν πρόσθετα μέτρα λιτότητας στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό, τα οποία θα νομοθετηθούν άμεσα και θα ισχύουν και μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018.

Δεύτερον: Επιβεβαιώθηκαν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία θα εφαρμόζονται για αρκετά χρόνια.

Τρίτον: Δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό αντιστάθμισμα, αφού δεν έγινε η παραμικρή αναφορά είτε στη διευθέτηση του χρέους είτε στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που θα βοηθούσε στη χρηματοδότηση και άρα στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας .

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε εξάλλου το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη αντίδραση που υπήρξε από την Πειραιώς αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Άλλη μια φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό. Άλλη μία ημερομηνία πέρασε χωρίς συμφωνία. Και μάλιστα με απροσδιόριστο το χρόνο της ολοκλήρωσής της. Όλα παραπέμπονται για το μέλλον», επισημάνθηκε σε σχετική ανακοίνωση.

Και αφού υπενθύμιζαν ότι «η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο», οι γαλάζιοι επιτελείς σημείωναν ότι «η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα», την ώρα που «η οικονομία βουλιάζει…».

Υπογράμμιζαν ότι η επιστροφή των θεσμών «συνοδεύεται από πρόσθετες υποχωρήσεις, επώδυνα μέτρα και διαπραγματευτικές ήττες της κυβέρνησης». Και κατέληγαν συνοψίζοντας την εκτίμησή τους σύμφωνα με την οποία «το κόστος της καθυστέρησης και της ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι οδυνηρό για τους πολίτες».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση