HomeHL-SportsΑΕΛ-Λεβαδειακός 2-1

ΑΕΛ-Λεβαδειακός 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα πολύτιμο τρίποντο που την απομάκρυνε έξι βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού πανηγύρισε τη Δευτέρα η Λάρισα, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, στο ματς με τον Λεβαδειακό, που είχε αποκτήσει χαρακτήρα τελικού δεδομένου ότι και οι δύο ομάδες παλεύουν για τη σωτηρία, επιβλήθηκε με 2-1 στην AEL FC ARENA κι έτσι πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

OΙ Αγκάνοβιτς (22′) και Ρέντζας (71΄) ήταν οι σκόρερ των «βυσσινί», ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους Βοιωτούς ο Καλτσάς (61΄).

Αξίζει να σημειωθεί ότι με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι δύο ομάδες, καθώς αποβλήθηκαν οι Ντέλετιτς και Γιουσούφ.

Από τα πρώτα λεπτά και οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν ανοικτά, καθώς καμία δεν «βολευόταν» με την ισοπαλία.

Η ΑΕΛ στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ των Βοιωτών ευτύχησε να προηγηθεί με το άψογο πλασέ του Αγκάνοβιτς, στο 22΄, μετά το γύρισμα του Ρέντζα και την αδράνεια δύο αμυντικών του Λεβαδειακού.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν μία καλή στιγμή στη συνέχεια με τον Γιουσούφ, ο οποίος μπήκε από αριστερά αλλά η συρτή πάσα που επιχείρησε να κάνει ανακόπηκε από τον Φάρκα και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ξενοδόχοβ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Χριστόπουλουυ χάθηκε στο 45΄ με τον Ξενοδόχοβ να κάνει μεγάλη απόκρουση στη γωνία του στο δυνατό σουτ του Σίλβα από πολύ κοντά.

Ο Λεβαδειακός μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο μέρος να ισοφαρίσει, ενώ η Λάρισα περίμενε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό της με στόχο να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση.

Οι Βοιωτοί απείλησαν στο 55΄ με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Καραμπουέ, που έφυγε άουτ, αλλά στο 61΄ πανηγύρισαν το 1-1. Ο Καλτσάς έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε όσο χρειαζόταν στο πόδι του Αβραάμ για να αλλάξει πορεία και να αιφνιδιάσει τον Ξενοδόχοβ.

Το παιχνίδι «πήρε φωτιά» στο επόμενο πεντάλεπτο. Στο 62΄ ο Στυλιαράς απέβαλλε ορθά τον Ντέλετιτς με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στην εναέρια μονομαχία με τον Νιασέ, ενώ έκανε το ίδιο και στο 65΄, αυτή την φορά στέλνοντας στ΄ αποδυτήρια τον Γιουσούφ για αντικανονικό μαρκάρισμα στον αέρα.

Μόνο που σε αυτή την φάση ο ρέφερι του ματς έκανε λάθος, καθώς ο μέσος του Λεβαδειακού ναι μεν έκανε φάουλ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποίησε το χέρι του, όπως έκανε ο Ντέλετιτς.

Η εξέλιξη αυτή ευνόησε τους γηπεδούχους, που κατάφεραν στο 71΄ να πάρουν ξανά… κεφάλι στο σκορ, με την κεφαλιά του κορυφαίου τους παίκτη στο ματς, Βασίλη Ρέντζα, μετά την ασίστ του Ναζλίδη και με το γκολ αυτό να φτάσουν στη μεγάλη νίκη. Στις καθυστερήσεις ο Λεβαδειακός έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει με τους Μιλιάζες και Βασιλείου.

Γκολ:
24′ Αγκάνοβιτς (ΑΕΛ), 61′ Καλτσάς (Λεβαδειακός), 71′ Ρέντζας (AEΛ)

Κίτρινες: Άντονι, Ντέλετιτς, Γκουλουζάντε, Ξενοδόχοβ, Αβραάμ – Νοασέ, Γιουσούφ, Καλτσάς, Μιλιάζες, Τριποτσέρης

Κόκκινες:
Ντέλετιτς, Γιουσούφ

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας (88΄ Γιοβάνοβιτς), Άντονι, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (77΄ Βαρέλα), Ρέγες (54΄ Γκουλουζάντε), Ναζλίδης, Ικάουνιεκς

Λεβαδειακός (Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος (77΄ Μιλιάζες), Μεντί, Ουόν (34΄ Τριποτσέρης), Νιασέ, Καλτσάς, Ζεζίνιο, Σίλβα (87΄ Βασιλείου), Καραμπουέ, Γιουσούφ, Γιακουμάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση