HomeHL-EconomyΈρευνα για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ

Έρευνα για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ

Στον αντεισαγγελέα Εφετών το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διαβίβασε στον αντεισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Αθανασίου, το τελικό πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τη νομιμότητα των επίμαχων χρηματοδοτήσεων από τις τράπεζες με την εντολή να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διακριβωθεί η τέλεση ή όχι αυτεπάγγελτα διωκομένων αδικημάτων. Σύμφωνα με την παραγγελία στην περίπτωση που διαπιστωθεί η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων τότε ο εισαγγελέας θα ενεργήσει τα δέοντα, δηλαδή θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Επιπλέον, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός στην παραγγελία της προς τον κ. Αθανασίου αναφέρει ότι εάν κρίνει ο ίδιος πως είναι αναγκαίο να ανασύρει από το αρχείο το παλαιό πόρισμα του 2013, να το πράξει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πόρισμα αρχειοθετήθηκε τον Απρίλιο του 2013 ύστερα από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και αφού προηγουμένως στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και των Τραπεζών οι οποίες είχαν χορηγήσει τα δάνεια, είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στους αρμόδιους εισαγγελείς.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση