HomeHL-9Στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Κρήτης για τη βιβλική καταστροφή στο Δ. Πλατανιά

Στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Κρήτης για τη βιβλική καταστροφή στο Δ. Πλατανιά

Ενέργειες για άμεση αποκατάσταση των ζημιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Αθήνα θα βρεθεί και σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να υπάρξει άμεση αποκατάσταση των βιβλικών καταστροφών, που υπέστησαν οι κάτοικοι κυρίως του Δήμου Πλατανιά από τις καταρρακτώδεις βροχές, που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη δυτική Κρήτη.

Ο Περιφερειάρχης θα έχει εκ νέου συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία, παρουσιάζοντας πώς ακριβώς έχει η κατάσταση στις περιοχές αυτές, καθώς τα προβλήματα που έχουν προκληθεί είναι μεγάλα και οι κάτοικοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αρναουτάκης τις προηγούμενες ημέρες είχε επισκεφθεί το Δήμο Πλατανιά και είδε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής, ενώ είχε βρεθεί και πάλι στην Αθήνα, θέτοντας το θέμα των αποζημιώσεων.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στο Κολυμβάρι του δήμου Πλατανιά στο νομό Χανίων.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, από τις έντονες βροχοπτώσεις προκλήθηκαν εκτεταμένες καταστροφές στο οδικό δίκτυο του δήμου – δημοτικό και επαρχιακό – ενώ σε πάρα πολλά σημεία σημειώθηκαν ιδιαίτερα επικίνδυνες κατολισθήσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση