HomeHL-CultureΔημοσία δαπάνη σήμερα η κηδεία του Δημήτρη Μυταρά

Δημοσία δαπάνη σήμερα η κηδεία του Δημήτρη Μυταρά

Ο κορυφαίος Έλληνας ζωγράφος πέθανε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσία δαπάνη θα τελεστεί σήμερα, Δευτέρα, η κηδεία του ζωγράφου και ακαδημαϊκού, Δημήτρη Μυταρά, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, στις 12:00, από το Α’ Νεκροταφείο.

Ο κορυφαίος Έλληνας ζωγράφος, Δημήτρης Μυταράς, πέθανε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου του 2017, σε ηλικία 83 ετών.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο, αφού αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της χώρας.

Μέσω του πρωθυπουργικού λογαριασμού στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποχαιρέτησε τον κορυφαίο Έλληνα ζωγράφο, Δημήτρη Μυταρά.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανήρτησε μια φωτογραφία ενός έργου του και στο μήνυμά του αναφέρει: «Έφυγε απόψε από κοντά μας ένας σπουδαίος εκπρόσωπος της ελληνικής ζωγραφικής. Αντίο, Δημήτρη Μυταρά».

Η δήλωση Μητσοτάκη

«Η Ελλάδα έχασε σήμερα έναν από τους πιο λαμπρούς καλλιτέχνες της. Έναν άνθρωπο προικισμένο, έναν ακαδημαϊκό διεθνούς εμβέλειας, έναν δάσκαλο της ζωγραφικής. Ο Δημήτρης Μυταράς με τη στάση ζωής και τις δημιουργίες του τίμησε όσο λίγοι την πατρίδα μας», ανέφερε παράλληλα σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό. Αφήνει, όμως, και πολύτιμη κληρονομιά το αξεπέραστο έργο του. Στους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση