HomeΚΡΗΤΗΕπιχείρηση της ΕΜΑΚ για ορειβάτιδα που έπεσε σε γκρεμό βάθους δεκάδων μέτρων!

Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για ορειβάτιδα που έπεσε σε γκρεμό βάθους δεκάδων μέτρων!

Η 53χρονη γυναίκα πιθανότατα γλίστρησε στον πάγο και βρέθηκε στο κενό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναγερμός έχει σημάνει αυτή την ώρα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην ΕΛΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ για μία 53χρονη ορειβάτιδα που γλίστρησε στον πάγο και έπεσε σε γκρεμό βάθους δεκάδων μέτρων. Το σοβαρότατο αυτό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι, όταν η 53χρονη είχε πάει με την παρέα της για ορειβασία στην περιοχή Φανάρι κοντά στο Ασκύφου, στον δήμο Σφακίων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές όταν ενημερώθηκαν για το σοβαρότατο ατύχημα που είχε συμβεί και έσπευσαν στο σημείο άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από διάφορα σημεία του νομού Χανίων, όπως επίσης κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, αστυνομικοί αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το πλήρωμά του σε πλήρη ετοιμότητα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί συνδρομή ελικοπτέρου προκειμένου η προσέγγιση της βαρύτατα τραυματισμένης γυναίκας να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται. Το σημείο της πτώσης της και όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση για τη διάσωσή της, βρίσκεται σε απόκρημνη και δύσβατη περιοχή που αποτελεί τμήμα του Οροπεδίου της Ταύρης στα Χανιά. Για να προσεγγίσουν οι διασώστες την τραυματία με τα πόδια θα χρειαστεί πολύ ώρα, για το λόγο αυτό αναμένεται ελικόπτερο που θα εντοπίσει από ψηλά το σημείο όπου βρίσκεται η 53χρονη και η διάσωσή της να γίνει από αέρος.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση