HomeHL-9Κακουργηματικές διώξεις στους 8 για την κοκαΐνη

Κακουργηματικές διώξεις στους 8 για την κοκαΐνη

Απολογούνται την Τετάρτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν σήμερα τα 8 άτομα που έκαναν εισαγωγή κοκαΐνης από τη Ρουμανία και την πώλησή της στα στέκια του… Ηρακλείου.

Πρόκειται για τέσσερις Κρητικούς – δύο 38χρονους, έναν 59χρονο κι έναν 60χρονο, καθώς και τέσσερις αλλοδαπούς – δύο 25χρονες γυναίκες από την Ρουμανία, ένας 30χρονος Αλβανός και ένας 35χρονος Σύρος.

Και στους οχτώ ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Μάλιστα και οι οχτώ ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία κι αναμένεται να απολογηθούν το πρωί της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες από την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

 «Εγκέφαλος» ο 59χρονος Κρητικός

Ως εγκέφαλος της… συμμορίας φαίνεται ότι είναι ο 59χρονος Κρητικός ο οποίος έδινε εντολές στην 25χρονη Ρουμάνα να φέρει από την χώρα της την κοκαΐνη.

Όταν η κοκαΐνη έφτανε στην Κρήτη τότε οι δύο γυναίκες από την Ρουμανία την έκρυβαν στο σπίτι τους ενώ την ίδια ώρα ο 59χρονος προμήθευε ποσότητα των ναρκωτικών στον 35χρονο Σύρο προκειμένου να τα διοχετεύσουν στα στέκια του… Ηρακλείου.

Με την σειρά του ο 35χρονος Σύρος προμήθευε την ηρωίνη στον 38χρονο ο οποίος και έβρισκε πελάτες για την αγορά, μεταξύ αυτών ο δεύτερος 38χρονος Κρητικός και ο 60χρονος.

Μάλιστα, όλη αυτή η διαδικασία φαίνεται ότι κράτησε πάνω από ένα χρόνο καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, από τις 19 Ιουλίου του 2015 έως τις 16 Οκτωβρίου του 2016 η συγκεκριμένη… συμμορία προχώρησε σε 40 περιπτώσεις αγοραπωλησίας κοκαΐνης.

Καλλιέργεια χασίς με την μέθοδο της… υδροπονίας

Όπως φάνηκε όμως από τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες δεν έμειναν μόνο στην εισαγωγή και πώληση κοκαΐνης καθώς εντοπίστηκαν σε χώρο που διατηρούν 37 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούνταν επιμελώς με την μέθοδο της υδροπονίας μέσα σε γλάστρες.

Αναλυτικά, κατά τις έρευνες των αρχών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν – εκτός από τα χασισόδεντρα – εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας, ποσότητα κοκαΐνης, ποσότητα κάνναβης, περίστροφο, το χρηματικό ποσό των 3.348 ευρώ ως προερχόμενα από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, 5.200 ελβετικά φράγκα, μεταλλική ράβδος, 10 κινητά τηλέφωνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση