HomeHL-WorldΕρό: Όποια απόπειρα των ΗΠΑ για διχασμό της Ευρώπης είναι καταδικασμένη σε αποτυχία

Ερό: Όποια απόπειρα των ΗΠΑ για διχασμό της Ευρώπης είναι καταδικασμένη σε αποτυχία

Δεν αντισταθμίζουν τα οφέλη της ΕΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταδικασμένη να αποτύχει είναι οποιαδήποτε αμερικανική απόπειρα διχασμού των Ευρωπαίων, δήλωσε ο Ζαν Μαρκ Ερό.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να αντισταθμίσει τα οφέλη που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ενωση στα μέλη της.

Όταν ρωτήθηκε για την έλλειψη ενότητας των Ευρωπαίων, κάτι στο οποίο έχει αναφερθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ερό απάντησε σε συνέντευξη στην Journal du Dimanche πως η κατάσταση αλλάζει, ουσιαστικά εξαιτίας των «επανειλημμένων επιθέσεων» του Αμερικανού προέδρου ενάντια στην Ευρώπη.

«Στοιχηματίζω πως οποιεσδήποτε προσπάθειες για να διχάσουν και να κυριαρχήσουν μεταξύ των Ευρωπαίων δεν θα επιτύχουν», τόνισε. «Οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν επουδενί την δυνατότητα να αντισταθμίσουν τα οφέλη που προσφέρει η ΕΕ στα κράτη-μέλη της», συμπλήρωσε.

«Ακόμα και η Τερέζα Μέι αισθάνθηκε την ανάγκη να πει, παρά το Brexit, ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να έχουν μια ισχυρή Ευρώπη για σύμμαχο τους», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Ο Ερό υπογράμμισε ακόμη ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να δεχθεί την όποια ξένη ανάμειξη, είτε ρωσική, είτε αμερικανική, στις γαλλικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο και Μάιο.

«Κάποιες συμπεριφορές ή δηλώσεις ενδεχομένως να υπονοούν ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία επιθυμούν να αποδυναμώσουν την Ευρώπη», τόνισε, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι η Μόσχα εξέφρασε την προτίμησή της για υποψήφιους, όπως ο Φρανσουά Φιγιόν και η Μαρίν Λεπέν, αλλά και το γεγονός ότι ο Εμανουέλ Μακρόν δέχθηκε κυβερνοεπιθέσεις.

«Αυτή η μορφή ανάμειξης στην δημοκρατική ζωή της Γαλλίας είναι απαράδεκτη. Η Γαλλία δεν θα δεχθεί, οι Γάλλοι δεν δεχθούν να τους υποδείξουν τις επιλογές τους», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας. «Πρόκειται για την δημοκρατία μας, την κυριαρχία μας, την εθνική μας ανεξαρτησία», σημείωσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση