HomeHL-9Δύο υπουργοί μιλάνε για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην… Κρήτη

Δύο υπουργοί μιλάνε για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην… Κρήτη

Ανδρέας Ξανθός και Κώστας Φωτάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μία ομιλία για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνεται η διήμερη περιοδεία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Υπουργό Καινοτομίας και Έρευνας, Κώστα Φωτάκη στην Κρήτη.

Χθες οι δύο υπουργοί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ερευνών Φυσικής Πλάσματος και Laser του ΤΕΙ Κρήτης στο Ρέθυμνο με τον κ. Ξανθό να κάνει λόγο για «μία πολύ μεγάλη ένεση ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ».

Μάλιστα, ο κ. Ξανθός κατά την ομιλία του αναγνώρισε – όπως ήδη έχει γράψει το cretapost – πως στις αρχές του Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διορισμός 3.200 νοσηλευτών, υγειονομικών, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα αναγνώρισε πως οι προσλήψεις «είναι περιορισμένης διάρκειας, 12μηνων συμβάσεων, αλλά για πρώτη φορά είναι συμβάσεις με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, με τη δυνατότητα να καλύψουν βάρδιες, υπερωριακές εργασιακές ανάγκες, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση και αναβάθμιση της λειτουργίας των νοσοκομείων».

Γνωστοποίησε επίσης πως θα ακολουθήσουν προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη και θα συμβάλει στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς τον πολίτη.

Παράλληλα, σημείωσε πως ο χώρος φύλαξης, σίτισης, καθαριότητας, συντήρησης μηχανημάτων, αλλά και κάθε τομέας υποστηρικτικός του ΕΣΥ, πρέπει να εκχωρηθεί με σχέδιο και σωστά βήματα στην κοινωνία. Να υπάρξουν, δηλαδή, περιθώρια εμπλοκής κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων που θα αναλάβουν αυτές τις υπηρεσίες προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το όφελος προς την κοινωνία.

Ομιλία στο Αμάρι

Οι δύο υπουργοί, Ανδρέας Ξανθός και Κώστας Φωτάκης, αναμένεται να μιλήσουν σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι σε εκδήλωση για τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί στο Πάνακρον στο Αμάρι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση