HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Στα ύψη οι πωλήσεις του αρώματος της Ιβάνκα μετά τη… διαφήμιση του μπαμπά της

ΗΠΑ: Στα ύψη οι πωλήσεις του αρώματος της Ιβάνκα μετά τη… διαφήμιση του μπαμπά της

Παρά την απόφαση της αλυσίδας Nordstrom

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα ύψη έχουν εκτοξευθεί οι πωλήσεις του αρώματος της Ιβάνκα Τραμπ στο Amazon, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση των Best Seller για τις γυναίκες.

Πριν από λίγες μέρες, η αλυσίδα καταστημάτων Nordstrom σταμάτησε να πουλάει τα προϊόντα της πολυαγαπημένης κόρης του Αμερικανού προέδρου, με τη δικαιολογία του μειωμένου ενδιαφέροντος του κοινού.

Η προσβολή αυτή στο πρόσωπο της θυγατέρας του εξόργισε τον Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε μέσω Twitter την στάση της αλυσίδας ως «απίστευτα άδικη». Αυτό που ακολούθησε ήταν πραγματικά πρωτοφανές: μία από τις κύριες συμβούλους του Τραμπ, η Κέλιαν Κόνγουεϊ, υποστήριξε δημόσια τα εμπορικά προϊόντα της Ιβάνκα, κάτι που παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές δεοντολογίας που απαγορεύουν σε κυβερνητικά στελέχη να υποστηρίζουν εμπορικά προϊόντα ή να προωθούν ίδια επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η Κόνγουεϊ παραβίασε τους Κανόνες Δεοντολογίας και ότι είναι απαραίτητο να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία» σε βάρος της, ανέφερε σε επιστολή της η υπηρεσία δεοντολογίας της κυβέρνησης (Office of Government Ethics) λίγα 24ωρα μετά το περιστατικό. Στην ίδια επιστολή ζητούμε μάλιστα να αποδοθούν ευθύνες στη σύμβουλο, η οποία ευθύνεται ήδη για περισσότερες από μία γκάφες οι οποίες έχουν εκθέσει την κυβέρνηση.

Ωστόσο, η απάντηση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στην επιστολή αυτή ήταν απλώς ότι «έγινε μια σύσταση στην κυρία Κόνγουεϊ» με το θέμα να λήγει εκεί.

Οι πωλήσεις των προϊόντων της Ιβάνκα Τραμπ έπεσαν κατακόρυφα την περασμένη χρονιά, ιδίως τις εβδομάδες πριν από της αμερικανικές εκλογές. Ωστόσο, φαίνεται πως η Κόνγουεϊ έκανε αυτή τη φορά το… θαύμα της, ενισχύοντας τα κέρδη της «χαϊδεμένης» του Αμερικανού προέδρου.

Κι όλα αυτά την ώρα που η εκστρατεία για το μποϊκοτάζ των προϊόντων που σχετίζονται με την οικογένεια Τραμπ, με τίτλο Grab Your Wallet, από τους πολέμιους του Αμερικανού προέδρου, συνεχίζεται αμείωτη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση