HomeΚΟΣΜΟΣΣτον…αστρολόγο «στέλνει» ο Τραμπ τους Ινδούς

Στον…αστρολόγο «στέλνει» ο Τραμπ τους Ινδούς

Ανησυχία για το μέλλον του κόσμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πονοκέφαλο όχι μόνο στο Μεξικό και τους κόλπους της ΕΕ, αλλά και στους Ινδούς έχει προκαλέσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ με τις προκλητικές δηλώσεις του. Έχει «στείλει» πλήθος κόσμου σε πορείες διαμαρτυρίας και σε…αστρολόγους.

Καθημερινές είναι πλέον οι ερωτήσεις Ινδών προς τους αστρολόγους για το μέλλον του κόσμου μετά τη νίκη Τραμπ. Στην Ινδία η επίσκεψη σε αστρολόγο, πριν από σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τον γάμο και τις επιχειρηματικές κινήσεις, αποτελεί συνήθεια. Πλέον όμως ρουπίες (νόμισμα της Ινδίας) καταβάλλονται και για τον αμερικανό πρόεδρο.

Οι πελάτες που επισκέπτονται το γραφείο του αστρολόγου Βίνοντ Σάστρι, στην πρόσοψη του οποίου αναγράφεται ο τίτλος «Αστρολογικό Συμβούλιο και Ερευνητικό Ινστιτούτο», καταβάλλουν κάμποσες ρουπίες με σκοπό να μάθουν όσα τους «καίνε».

Στον τηλεφωνητή του αστρολόγου Βίνοντ Σάστρι, ο οποίος διατηρεί ένα από τα πιο γνωστά γραφεία στην Ινδία, βρίσκονται κλήσεις από πελάτες που αγωνιούν για το μέλλον του πλανήτη.

«Πολλοί φοβούνται. Όταν είπα στους πελάτες μου ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο νικητής των αμερικανικών εκλογών, απάντησαν ότι οι ΗΠΑ θα καταστραφούν», δήλωσε ο Σάστρι στην Washington Post.

Mετά την επικράτηση Τραμπ, οι πελάτες του αστρολόγου αναρωτιούνται πώς θα επηρεαστεί η σχέση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ινδία και εάν θα παρατηρηθούν αλλαγές στις επαφές Βρετανίας – ΗΠΑ.

Η στενή διασύνδεση ανάμεσα στους Ινδούς και την αστρολογία είναι γνωστή από παλιά. Γονείς που θέλουν να παντρέψουν τα παιδιά τους, συμβουλεύονται τον…αστρολόγο τους. Σε ανάλογο μήκος κύματος κινούνται και επιχειρηματίες, καθώς η ημέρα κατά την οποία κόβεται η κορδέλα των εγκαινίων σε μια εταιρεία καθορίζεται, όπως φαίνεται, από τον αστρολόγο.

Τον προσωπικό τους αστρολόγο συμβουλεύονται και ινδοί πολιτικοί πριν από ένα κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο ή μια σημαντική ομιλία.

Η δημοφιλής εφαρμογή κινητού τηλεφώνου Askmonk, με αστρολογικές προβλέψεις, επιβεβαιώνει την ανησυχία των Ινδών μετά την εκλογή Τραμπ. Τόσο επενδυτές όσο και άνθρωποι που επιθυμούν να εργαστούν στις ΗΠΑ προβαίνουν συχνά σε χρήση της εφαρμογής.

«Πολλοί είναι εκείνοι που εμφανίζονται ανήσυχοι για το μέλλον τους και αναζητούν αστρολόγο. Η ανάγκη για προσφυγή στην αστρολογία υπήρχε πάντα μέσα μας, η συνήθεια περνά από γενιά σε γενιά», δηλώνει ο 25χρονος εμπνευστής της εφαρμογής Askmonk, Βάιμπαν Μάγκον.

Εκατομμύρια, δε, φορές έχει διαβαστεί σελίδα της εφαρμογής που αναλύει τον ωροσκόπο του Τραμπ. Αναφέρεται σε αυτή ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εμμονή με την εξουσία, ότι θα αποσυρθεί από τις εμπόλεμες ζώνες και θα γνωρίσει σημαντική πτώση δημοτικότητας μετά το 2019, τη στιγμή που η προεδρία θα έχει επηρεάσει την υγεία του.

Υπονοείται ότι ο πρόεδρος δε θα καταφέρει να παραμείνει στον Λευκό Οίκο για άλλη μια τετραετία, ενώ του προτείνεται, για να έχει την τύχη με το μέρος του, να φορέσει δαχτυλίδι με ρουμπίνι 6,25 καρατίων και να τοποθετήσει πορτρέτο του σε ξύλινη κορνίζα, στη νότια πλευρά του Οβάλ Γραφείου.

Ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες της εφαρμογής Askmonk και ο 25χρονος Ραχ Άγκαργουολ, πολιτικός μηχανικός στο Σικάγο, που υποβάλλει ερωτήματα για το μέλλον στις ΗΠΑ. Συμβουλεύεται, παράλληλα, τρεις αστρολόγους που γνωρίζει η οικογένειά του.

Εργάζεται με μη μεταναστευτική βίζα εργασίας τύπου H1-B, η ανησυχία του όμως μήπως αλλάξουν τα ισχύοντα δεδομένα, μετά από δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, είναι φανερή. Δεν αποκλείει, μάλιστα, την επιστροφή στην Ινδία.

Πάντως, οι περισσότεροι ινδοί αστρολόγοι συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα παρατηρηθούν σημαντικές αλλαγές με την παραμονή Τραμπ στην εξουσία…
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση