Δεύτερος σταθμός για τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο θα είναι το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου μετά την επεισοδιακή ομιλία που είχε στο Επιμελητήριο.

Σήμερα το πρωί ο υφυπουργούς θα έχει συνάντηση υπό μορφής «στρογγυλής τραπέζης» με εκπροσώπους φορέων του νομού Ηρακλείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σκοπός της σύσκεψης είναι να τεθούν υπό συζήτηση τα μείζονος σημασίας ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και είναι στην αρμοδιότητα του υφυπουργού.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης μεταξύ του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου και του προέδρου του ΕΚΗ Στέλιου Βοργιά.

https://www.youtube.com/watch?v=pAsOXEPUL2s

Υποδοχή Τ. Πετρόπουλου με συνθήματα-Ένταση στο Επιμελητήριο

«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν χθες το βράδυ διαδηλωτές στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο που είχαν συγκεντρωθεί με πανό γύρω από το πάρκο Θεοτοκόπουλου.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ενάντια της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και των επαπειλούμενων μέτρων για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές.

pame-petropoulos2

Λίγα λεπτά μετά την άφιξη του υφυπουργού στην αίθουσα Καστελάκη, όπου θα γινόταν και η ομιλία για τον ΕΦΚΑ και γενικότερα για τον νέο ασφαλιστικό νόμο, διαδηλωτές κατόρθωσαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε στηθεί γύρω από το Επιμελητήριο και να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου επιχειρώντας κατάληψη του χώρου.

petropoulos-pame-entash-3

petropoulos-pame-entash-2

Η ένταση κλιμακώθηκε επικίνδυνα κατά τη στιγμή που οι διαδηλωτές, οι οποίοι δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να φωνάζουν συνθήματα, προσπάθησαν να μπουν στο εσωτερικό της αίθουσας «Καστελλάκη» όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση και ο κ. Πετρόπουλος ήταν ήδη στο βήμα. Λίγο αργότερα, η κατάσταση αποκλιμακώθηκε, ενώ οι διαδηλωτές αποχώρησαν από τον χώρο, με την εκδήλωση να συνεχίζεται κανονικά.

https://www.youtube.com/watch?v=fuUGCSt7TeE

Την κινητοποίηση θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε διοργανώνει το ΠΑΜΕ Ηρακλείου.

Το ΠΑΜΕ για τη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας στη χθεσινή εκδήλωση στο Επιμελητήριο.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ με αφορμή σημερινή εκδήλωση  που οργάνωσαν τα επιμελητήρια με προσκεκλημένο τον υφυπουργό εργασίας κ Πετροπουλο. Με την αποφασιστική στάση των συνδικαλιστών και των εργαζομένων έσπασε ο αστυνομικός κλοιός που είχε στηθεί έξω και μέσα στο χώρο. Στελέχη του ΠΑΜΕ μπήκαν στη αίθουσα όπου καταγγέλθηκε από το στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Βρυσαλη Δημήτρη η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που στο όνομα της δεύτερης αξιολόγησης και της περίφημης ανάπτυξης  σφαγιάζονται εργατικά λαϊκά δικαιώματα, τσακίζονται οι συντάξεις, είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι με μπλοκάκια σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και αλλού. Αυτή η πολιτική δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να τρομοκρατεί εργάτες. Τόνισε επίσης ότι  η κυβέρνηση, η εργοδοσία και το κεφάλαιο θα βρίσκει το ταξικό κίνημα μπροστά τους μέχρι να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Μετά από λίγο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργανωμένα αποχώρησαν και δήλωσαν ότι ο επόμενος σταθμός θα είναι τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 21/2.

Μετά ακολούθησε μαζική περιοδεία στο κέντρο του Ηρακλείου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση