HomeHL-9Στο πλευρό των αγροτών οι διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων

Στο πλευρό των αγροτών οι διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων

Παγκρήτια παρουσία από συλλογικούς φορείς στις 8 Μαρτίου στην Αθήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλευρό των αγροτών τάσσονται τα προεδρεία των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης που συνεδρίασαν σήμερα το απόγευμα στην έδρα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Ανάμεσα στα άλλα ζητήματα που απασχόλησαν την κρίσιμη σύσκεψη των συνδικαλιστών, το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων ήταν που κυριάρχησε και όπως αποφασίστηκε τα προεδρεία των τεσσάρων ΕΚ θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται για τις 8 Μαρτίου στην Αθήνα. Μάλιστα, προτείνουν την ημέρα εκείνη να υπάρξει παγκρήτια, πανεργατική απεργία ώστε να μπορέσουν όσοι το επιθυμούν να ταξιδέψουν μαζί με τους αγρότες της Κρήτης στην πρωτεύουσα.

Στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΗ επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 16:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, παρουσία των Προεδρείων των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων Κρήτης και μελών του Συντονιστικού των αγροτών Κρήτης.

Στη συνάντηση τα Προεδρεία των Εργατικών Κέντρων Κρήτης αποφάσισαν αρχικά, το διεκδικητικό πλαίσιο των επόμενων ημερών που αφορά τους εργαζόμενους ( Μαθητεία, Ταμείο Ανεργίας, Ενίσχυση ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ – Συντάξεις, κατάθεση μισθοδοσίας μέσω τραπέζης, καταβολή συντάξεων, ελάχιστο προσωπικό επιχειρήσεων).

Επίσης αποφασίστηκε η στήριξη στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και στήριξη  του πρωτογενή τομέα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με το χώρο της εργασίας. Κατόπιν τούτου τα Προεδρεία των Εργατικών Κέντρων Κρήτης θα μετέχουν στο Συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη 2017 στην Αθήνα, ενώ θα τεθεί πρόταση στις Διοικήσεις για προκήρυξη Πανεργατικής Απεργίας στις 8 Μάρτη σε όλη την Κρήτη,  με σκοπό τη δυνατότητα μετακίνησης των εργαζομένων που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Η Κρήτη για άλλη μια φορά δίνει μήνυμα ενότητας, αγωνιστικότητας  και αλληλεγγύης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση