HomeHL-9Περιφέρεια Κρήτης: «Να εξασφαλίσει η κυβέρνηση τα φάρμακα της δακοκτονίας»

Περιφέρεια Κρήτης: «Να εξασφαλίσει η κυβέρνηση τα φάρμακα της δακοκτονίας»

Τι αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο ενόψει του κινδύνου που αντιμετωπίζει η ελαιοπαραγωγή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης με μοναδικό θέμα συζήτησης «Η άκαιρη ανάθεση συντονισμού και εποπτεία του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία βρίσκεται το πρόγραμμα στον αέρα» εκδόθηκε η παρακάτω απόφαση:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο καλεί την Κυβέρνηση:

– να εξασφαλίσει στις Περιφέρειες τα φάρμακα δακοκτονίας. Η μεταφορά της ΄΄αρμοδιότητας΄΄ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εσωτερικών ανεξάρτητα από τις προθέσεις υπονόμευσε το συλλογικό πρόγραμμα δακοκτονίας και οδηγεί την ελαιοκαλλιέργεια στην καταστροφή.

-να αυξήσει σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες τις πιστώσεις του προγράμματος, η κατανομή των οποίων έχει ούτως ή άλλως καθυστερήσει, γεγονός το οποίο υπονομεύει εξ ίσου το πρόγραμμα .

Τέλος δηλώνει ότι αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, η Περιφέρεια θα προσπαθήσει μεν με κάθε μέσο να προστατεύσει την παραγωγή της Κρήτης, αλλά δεν μπορεί να στηρίξει το πρόγραμμα που έχει ήδη υπονομευθεί».

Διαφήμιση
Διαφήμιση