HomeCity GuideΕκδήλωση αλληλεγγύης για τις διώξεις σε βάρος του Δικτύου «Σπάρτακος»

Εκδήλωση αλληλεγγύης για τις διώξεις σε βάρος του Δικτύου «Σπάρτακος»

Ενημερωτική συνάντηση στα Χανιά από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων διοργανώνει σε μια σειρά πόλεων της Ελλάδας εκδήλωση με θέμα “Η δίκη του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος και η βιομηχανία διώξεων ενάντια στα κινήματα”. Στα Χανιά η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, 18 Φλεβάρη στις 7.00μ.μ. στη Λέσχη Αναιρέσεις (Νεάρχου 39) με ομιλητή το Γιάννη Ευσταθίου, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

spartakos-ekdhlosh

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών:
«Ο Ν.Α., μέλος του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος δικάζεται μετά από μήνυση του διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, για συκοφαντική δυσφήμηση. Η μήνυση αφορά τη δημοσιοποίηση από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ΕΑΣ) γράμματος φαντάρων για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στην μονάδα του.

Πρόκειται για προσπάθεια τρομοκράτησης όλων εκείνων που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες στο στρατό, για τα δικαιώματα των στρατευμένων, για την αποκάλυψη των απαράδεκτων συνθηκών όπου επικρατούν. Οι κατηγορίες κατά του αγωνιστή Ν.Α. είναι ανυπόστατες, χωρίς καμία βάση και μοναδικό στόχο έχουν την ελευθερία πληροφόρησης για τις αυθαιρεσίες που εκδηλώνονται στις στρατιωτικές μονάδες κατά των στρατευμένων.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων εναντιώθηκε σε αυτές τις επιλογές, στο πλευρό των αγωνιζόμενων φαντάρων, οι οποίοι αρνούνται να παράσχουν οποιαδήποτε υπηρεσία στα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στην βίαιη καταστολή των προσφύγων. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην εκμετάλλευση, καταπίεση, φυλάκιση, διαλογή προσφύγων/μεταναστών. Αλλά από ότι φαίνεται η δράση στο κίνημα μέσα και έξω από το στρατό και η γενικευμένη αντίδραση των φαντάρων – αφού ήδη φαντάροι από 57 μονάδες δηλώνουν ανοιχτά ότι δεν συναινούν στα σχέδια του ευρωπαϊκού πολέμου κατά των μεταναστών και της δράσης του ΝΑΤΟ- έχει δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις αλλά και φόβο στην αντίπερα όχθη.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων με την δημοσιοποίηση απαράδεκτων συμπεριφορών «ανωτέρων» στην στρατιωτική ιεραρχία και άθλιων συνθηκών σε στρατόπεδα, βοήθησε στην βελτίωση της διαβίωσης χιλιάδων νέων που υπηρετούσαν την θητεία τους. Απέδειξε ότι ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή με τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα, όπως όλοι, και αυτά τα δικαιώματα μπορεί και πρέπει να τα διεκδικεί. Αποκάλυψε τις δεκάδες αυτοκτονίες-δολοφονίες νέων ανθρώπων στα στρατόπεδα, την εμπορευματοποίηση της ζωής του φαντάρου, ακόμα και με τις πιο ακραίες μορφές, όπως με τη μαζική εισροή ναρκωτικών στα στρατόπεδα. Ανέδειξε τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των νέων και τις ανισότητες στο στρατό, δίνοντας βήμα κι ανακούφιση στις αγωνίες των φαντάρων και των οικογενειών τους.

Η καταδίκη όμως αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, ειδικά στις σημερινές συνθήκες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ να προωθεί την συμμαχία με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου. Την κυβέρνηση που φέρνει τη FRONTEX και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και διαφημίζει τις βάσεις του θανάτου (στη Σούδα κα αλλού), που στέλνει στρατό για να μετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την ίδια στιγμή εμπλέκει τις στρατιωτικές δυνάμεις άμεσα στο προσφυγικό, στελεχώνοντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταπατώντας τα δικαιώματα και των φαντάρων και των προσφύγων. Επιθυμούν, η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση να εξυπηρετήσει την κυβέρνηση στον άτυπο πόλεμο κατά των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας και των προσφύγων.

Είναι γελασμένοι όμως… Δεν προκαλούν το φόβο και την υποταγή. Αντίθετα, ωθούν στην αντίσταση και στον αγώνα για ανατροπή. Αναδεικνύουν μέσω του δικού τους φόβου πόσο σημαντικό είναι το έργο των αγωνιστών για τα δικαιώματα των στρατευμένων, για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου αντιπολεμικού διεθνιστικού αντιιμπεριαλιστικού – αντικαπιταλιστικού κινήματος για Ειρήνη, Ελευθερία και Φιλία για όλους τους λαούς της περιοχής».

Διαφήμιση
Διαφήμιση