HomeHL-WorldΣυνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ την Τετάρτη στο Βερολίνο

Συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ την Τετάρτη στο Βερολίνο

Στο επίκεντρο όλα τα τρέχοντα ζητήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την ερχόμενη Τετάρτη. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Βερολίνο, θα συζητήσουν τρέχοντα ζητήματα που σχετίζονται με τη γερμανική προεδρία στους G20.

«Θα συζητήσουν τρέχοντα ζητήματα στο πλαίσιο της Γερμανικής προεδρίας στους G20», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το αν το ελληνικό ζήτημα θα τεθεί στις συζητήσεις.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, δημοσίευμα της Die Welt ανέφερε πως πριν λίγες ημέρες υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα σε Λαγκάρντ και Μέρκελ και οι δύο τους συμφώνησαν για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και για την παράλληλη μετάθεση του ζητήματος του χρέους για το 2018.

Σημερινό άρθρο της Süddeutsche Zeitung ανέφερε στο μεταξύ ότι «είτε η Μέρκελ και o Σόιμπλε θα εντείνουν τις ηθικές πιέσεις προς την ευρωπαΐστρια Λαγκάρντ για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, είτε, σε διαφορετική περίπτωση, δεν τους απομένει άλλη λύση από το να υιοθετήσουν την πρόταση Βέμπερ. Ούτως ή άλλως το πρόγραμμα καλύπτεται με τον καλύτερο τρόπο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Τι εμποδίζει αυτό το status quo να γίνει ρεαλιστική εκδοχή για το μέλλον;».

Επίσης, η εφημερίδα του Μονάχου επισημαίνει και την αυξανόμενη ανησυχία του Βερολίνου στο ενδεχόμενο η κ. Λαγκάρντ να διατηρήσει σκληρή στάση και σημειώνει: «Η Μέρκελ διατρανώνει ότι θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, από την άλλη (όμως) αρχίζει η προεκλογική εκστρατεία και η εκδοχή της αναμονής αποκλείεται».

Υπενθμίζεται ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και αντιπροέδρος της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), είχε αποστασιοποιηθεί -σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα- από τη μέχρι πρότινος γερμανική θέση, την οποια πάντα εξέφραζαν, τόσο η καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλαδή ότι το ΔΝΤ θα πρέπει απαραίτητα να μετέχει στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση